Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mijn Franciscaanse voetreis
van Florence via Assisi naar Rome

Auteur

Ab van den Burg

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Ab is opgetogen over het natuurschoon, de fysieke uitdaging, de prachtige steden en de interessante kloosters die de Franciscaanse voetreis te bieden heeft. Daarom publiceert hij, na zeven eerdere pelgrimstochten, voor het eerst zijn verhaal. Hij neemt u mee op een prachtige reis, die hij ook herkenbaar maakt voor wie geen pelgrimservaring heeft. Gelardeerd met humor en zelfspot maakt hij zichtbaar hoe ook een niet religieus gedreven pelgrimstocht een geweldige ervaring kan bieden. Zijn persoonlijke reiservaring wisselt hij af met praktische informatie, de geschiedenis van de route en met foto’s van de prachtige omgeving. De lezer krijgt het gevoel de tocht mee te lopen. Een aanrader voor wie overweegt de tocht te maken, of er gewoon eens wat meer over wil weten.

Over de auteur

Ab van den Burg woont in Driebergen. Hij werkte tot zijn pensioen in 2011 als consultant bij een bedrijf dat hij samen met twee collega’s in 1989 heeft opgericht. In die periode ontstond ook zijn passie voor lange afstand wandelen. Hij doorkruiste wandelend heel Nederland en liep over Europese wandelroutes door België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Hij maakte veel schitterende wandelreizen, in groepen en alleen. Tijdens zijn reizen beklom hij de Mount Kenia en de Kilimanjaro en maakte hij tochten door Marokko, Engeland, Schotland, IJsland, British Columbia en de Himalaya. Na zijn pensioen begaf hij zich op pelgrimsroutes in Europa, richting Santiago de Compostella en Rome.

Productinformatie

ISBN
9789464316070 / 978-94-643-1607-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-01-2021
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
178
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Na aankomst bij de brug, nu aan de andere kant van het dal, volgde direct een flinke klim, deels over zigzag lopende paden die soms weer asfaltweggetjes kruisten. Op een van die paden zag ik voor me ineens een slang liggen. Daar schrok ik behoorlijk van. Het beest was dun, lichtgroen en ongeveer een meter lang. De kop bewoog langzaam van links naar rechts. Ik onderdrukte de neiging om er een foto van te maken. Ik had geen idee of het beest die geconcentreerde aandacht op prijs zou stellen, noch of het een gevaarlijk exemplaar was. Door dichte begroeiing aan beide zijden van het smalle pad kon ik er echt niet langs, dus stapte ik er voorzichtig overheen. De slang ging gelukkig rustig verder met het heen een weer bewegen van de kop.
Geheel onverwacht kwam ik op een asfaltweggetje en even later bij een hotel. Ik was, op een vlak stuk tussen de bergen, bijna bij het klooster Monteluco aangekomen. In het klooster hingen bordjes met het dringende verzoek om de stilte te respecteren. Ik vond het klein en prachtig, met smalle gangetjes en een mooie binnentuin.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Arie Kars op 10-02-2021
Ab van den Burg vertelt details die ik al lang vergeten ben, toen ik zelf deze reis in 2020 maakte. Ik kwam niet verder dan Gubbio, het vervolg van de route lonkt nog, maar wat Ab beschrijft past bijna naadloos in mijn eigen ervaringen, behalve dan het weer. Zoveel nattigheid als hij meemaakte heb ik gelukkig niet gehad, maar onwillekeurig huiver ik van alle buien die hij beschrijft. Echt een aanrader voor wie de tocht nog moet gaan lopen: het verslag ervan hoef je niet meer te schrijven, het ligt al klaar... alleen het nog zelf meemaken, want dat is waar je het voor doet. Een zinderende ervaring, die voetreis.
door André Nijsen op 11-02-2021
Ik heb genoten van het boek. Zelf heb ik twee pelgrimstochten gelopen met Ab: Pforzheim-Pavia en Pavia-Rome. Ik herken veel van de gebeurtenissen die Ab beschrijft. Bijzonder vind ik de verschillen tussen het traject Florence-Assisi en Assisi-Rome. Het eerste traject is veel zwaarder en qua natuur mooier. Beide trajecten kennen veel mooie oude stadjes met hun typisch Italiaanse borgo's. Kortom het boek is een aanrader. Zelf deze tocht lopen is natuurlijk het summum, maar zorg dan wel dat je goed bent getraind.