Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De duistere staf des doods

Auteur

Nicolas Deschuyffeleer

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In het koninkrijk van Reinia verdwijnen al een tijdje verschillende mensen. Enkel wanneer iemand verwant aan de koninklijke familie verdwijnt, wordt er actie ondernomen. Men schakelt enkele vertrouwenspersonen in om een zoektocht in te zetten. Een zoektocht die al veel te lang werd uitgesteld. Dat blijkt uit de verschillende avonturen die de personages ervaren. Elk personage heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen, maar ze hebben allen dezelfde opdracht. Het verhaal wordt op een unieke manier vanuit het zicht van deze personages omschreven. Zo kom je meteen terecht in het onbekende en ben je steeds benieuwd naar meer over de personages en hun avonturen.

Over de auteur

Nicolas Deschuyffeleer (1984) is afkomstig uit een gemeente aan de rand van Brussel. Als kind leek hij wel bezeten door puzzels en games. Later kanaliseerde hij die combinatie van creativiteit, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen tot een passie voor techniek. Sinds hij afstudeerde als industrieel ingenieur werkt hij het liefst als mechanisch ontwerper. Zijn creativiteit uit hij graag door technische plannen te tekenen, maar al enkele jaren liet ook de stof voor een roman hem niet los. Tijd was het probleem, want vier maanden thuis zitten in 2020 bleek het zetje dat hij nodig had om die inspiratie met behulp van zijn creativiteit uit te werken tot een boek waarin hij zijn verbeelding de vrije loop laat.

Productinformatie

ISBN
9789464316087 / 978-94-643-1608-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-01-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
196
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

‘We hebben toch niet dat hele eind gelopen om het nu op te geven?’ vraagt Barint en zonder een moment te aarzelen stapt hij door de bergpas. Limas wil niet alleen achterblijven en volgt hem dan maar. Ze zijn nog niet halverwege wanneer de echo van een hevig gebrul weerklinkt in de verte. Van boven hen komen de cyclopen op hen afgestormd, grote gespierde lichamen met één oog en gemaakt uit steen. ‘Als ik nog eens zo’n slim idee heb, moet je mij maar bijten om mij tegen te houden’, zegt Barint terwijl hij met knikkende knieën de wezens op zich af ziet stormen. Limas kijkt hem aan met een blik die zegt: ik zei het je toch? Gelukkig heeft Barint een grote gave. Hij is geen held als het op vechten aankomt, maar hij is wel een goed strateeg en kan in noodsituaties snel handelen. Zonder een moment te twijfelen ontdoet hij zich van zijn amulet en hangt hij hem rond de hals van Limas. Daardoor transformeren ze beiden. Barint wordt tijger en Limas wordt mens. ‘Vlug, spring op mijn rug!’ roept Barint. De cyclopen zijn reeds heel dichtbij wanneer Limas doet wat Barint zegt en ze het op een lopen zetten. Op het nippertje ontsnappen ze aan de greep van een cycloop. Het duurt niet lang alvorens ze een kleine voorsprong hebben opgebouwd. Dan kan Limas zich plots niet meer vasthouden en valt hij van Barints rug. De cyclopen komen weer dichterbij en Limas besluit de amulet af te werpen om als tijger te kunnen vluchten. ‘Wat doe ik nu?’ denkt Limas. ‘De amulet is misschien onze enige hoop om het tegen die duivelse koningin op te nemen.’ ‘Ren, Barint!’ roept hij. ‘Ik ga je amulet halen.’ ‘Laat de amulet! Red jezelf!’ Maar Limas luistert niet en keert terug.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek