Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

In het spoor van de Legende
Expeditie #2 De munt van Wicklow

Auteur

Joost Schijns

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wanneer Tom via zijn oom in het bezit komt van een oude Ierse munt valt hij van de ene verbazing in de andere. Alles lijkt te lukken. Geen uitdaging blijkt te groot. Tom ontdekt echter al snel dat er een duistere keerzijde aan de munt zit. Samen met oom Rob reist hij af naar Ierland om op zoek te gaan naar antwoorden, maar die reis is niet zonder gevaar. Er is namelijk nog iemand die zijn oog op de munt heeft laten vallen. Iemand die er alles aan zal doen om het ding zelf in handen te krijgen.

Over de auteur

Joost Schijns (1980) woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in het Brabantse Halsteren. In 2003 heeft hij de PABO afgerond om vervolgens voor een jaar te gaan reizen. Nu staat hij intussen alweer aardig wat jaren voor de klas en schrijft hij in zijn vrije tijd graag spannende verhalen. Zo verscheen in 2020 het eerste deel uit deze reeks: 71 Forest Road.

Productinformatie

ISBN
9789464316223 / 978-94-643-1622-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-07-2021
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Ierland

Uitvoering
Paperback
Pagina's
222
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Tom volgde zijn oom via de zijkant van het huis naar de garage. Eenmaal binnen trok oom Rob een willekeurige la van een metalen werkbank open en begon druk te zoeken tussen allerlei gereedschap.
Tom stond er verwonderd naar te kijken. ‘Wat zoek je?’
‘Het moet hier ergens liggen,’ mompelde oom Rob die na een paar seconden een volgende la, de bovenste, opentrok. ‘Aha! Hier heb ik het,’ juichte hij.
‘Wat heb je dan?’ Tom brandde ondertussen van nieuwsgierigheid. Als zijn oom zich zo gedroeg zoals nu, dan volgde er vaak iets interessants.
Oom Rob draaide zich om en tussen zijn duim en wijsvinger hield hij triomfantelijk een klein rond voorwerp vast.
‘En dat is?’
‘Dit!’ zei oom Rob theatraal, ‘is een geluksmunt.’
Tom had even geen idee hoe hij hierop moest reageren. Vloeken die over mensen uitgesproken worden, een oude goudzoeker die voor één avond weer tot leven komt, hulpeloze mensen die de wil van iets kwaadaardigs opgelegd krijgen. Tom had toch al behoorlijk wat vreemde dingen gezien het afgelopen jaar, maar dat wilde nog niet zeggen dat hij nu alles zomaar geloofde.
‘Een geluksmunt?’ herhaalde hij lacherig.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek