Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De legendes van Pendar
deel 5: De Salvorian Vorst

Auteur

Jennifer Wagemans

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Jake, Juul en Lira hebben het gevecht met de Wensmaker net aan overleefd, maar niet zonder consequenties. Ze zijn gewond, uitgeput en ten einde raad. Zullen Narda en Markus weer bij zinnen komen? Waar zijn de laatste twee edelstenen? En wie is het gruwelijke meesterbrein? Volg onze helden naar het ruimteschip van een Pendarisch nomadenras. Samenzweringen staan in die Salvorian cultuur centraal, maar er is één krijger die een nieuwe betekenis aan het woord gluiperd geeft. Kunnen Jake en Lira zich staande houden tegen deze beruchte Salvorian krijgers?

Over de auteur

“De Salvorian vond ik een goed bedacht ras, erg interessant.” - Auteur Claudia Boon.

“De spanning wordt goed opgebouwd, de slechterik wordt ook goed neergezet en het bevat een uitdagende opdracht. Vlot geschreven en mooi verwoord.” - Tanya, proeflezer.

“De eerste drie hoofdstukken van De Salvorian Vorst zijn meteen mega interessant! Het leest ontzettend prettig en ik kijk er naar uit om de hele serie te lezen.”- Mandy, proeflezer.

Jennifer Wagemans is niet alleen hard aan haar carrière als auteur aan het werk, maar ook aan haar loopbaan als Marketeer. Daardoor leert ze steeds meer over schrijven én marketing. Die ontwikkeling helpt haar in het promoten van haar boeken en in het ondersteunen van beginnende auteurs. Ze is namelijk ook actief als proeflezer. Enthousiast kijkt ze uit naar het uitgeven van het laatste deel van De Legendes van Pendar, want de eerste versie van het slotdeel van deze serie staat al in de steigers…

Productinformatie

ISBN
9789464316292 / 978-94-643-1629-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-07-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
142
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

“Waarom fluisteren we eigenlijk?”, vraag ik terwijl ik de grote zaal rondkijk. Het hele Salvorian Volk heeft zich onder het balkon verzameld in afwachting van de bruiloft. “Omdat iedereen wacht tot jij het ritueel opent”, zegt Kyala grijnzend. Waarom vindt de Salvorian prinses het zo grappig om me te laten zweten? “Waarom zei je dat niet eerder?!”, roep ik. Het Volk hapt naar adem. “Pardon!” Ik ga fluisterend verder: “Wat moet ik tegen ze zeggen dan?” “Gewoon ‘begin’ of zoiets. Eigenlijk had je een speech van tien minuten moeten schrijven in het oud-Pendarisch, maar daar hadden we geen tijd voor”, zegt ze glimlachend. Mijn wenkbrauwen schieten omhoog. “Oké dan, begin of zo!”, roep ik met een vragende ondertoon en twee handen in de lucht. Het Volk lijkt in spanning af te wachten. Dan klinkt er een soort gong en komt een Salvorian soldaat naar me toe lopen met een emmer. Helaas herken ik het. “Dat meen je niet! Moet ik ook die blauwe drek op mijn gezicht? Gesmolten hersenen horen helemaal niet bij een bruiloft”, mompel ik fronsend. “Het eren van onze voorouders hoort bij elk Salvorian ritueel, ook bij Ingo”, legt Kyala plechtig uit. “Wanneer mag het er weer af?”, vraag ik gehaast. Kyala begint langzaam bij me weg te lopen. “Ik heb een kort stukje uitgekozen dat geschreven is door één van mijn eigen voorvaderen. Wanneer ik klaar ben met voorlezen, is het ritueel klaar. Ik geloof in je”, zegt Kyala trots. Ik rol met mijn ogen en zucht vanuit mijn tenen. “Je moet wel een beetje moeite doen om Ingo met mij aan te gaan”, zegt Kyala met een knipoog. Dat begrijp ik dan wel weer. De Salvorian prinses zou zeker de moeite waard zijn, als ik niet al verkocht zou zijn aan Juul. Gelukkig is deze ceremonie maar een formaliteit, zodat we straks verder kunnen met onze zoektocht. “Goed dan”, zeg ik terwijl ik me mentaal voorbereid op de gesmolten hersenen die zo meteen over mijn gezicht gaan druipen. “Mond en ogen dicht hè!”, roept Kyala nog.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Claudia op 06-08-2021
Ik vond dit deel spannend en leuk. Juul is nog steeds mijn favoriete personage. Leuk om te zien dat de personages zo gegroeid zijn vanaf deel 1. Er komt ook een alien/fantasyachtige ras in voor en die vond ik echt interessant. Goed verzonnen en goede lore/worldbuilding! Ik ben benieuwd hoe het afloopt het avontuur.