Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ronde van Nederland
Mijn fietsavontuur

Auteur

Wim Janssen

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een grote ronde fietsen is altijd een uitdaging. Je maakt een tocht door heel Nederland. Alleen of met z’n tweeën. Een wereld van verschil. Fietsen over fietspaden, zandwegen, langs kanalen en door bossen. Genieten van de natuur, maar ook van de vrijheid. Zo vrij als een vogel in de lucht. Elke avond slapen bij Vrienden op de Fiets. Nederland leren kennen op een andere manier. Door dorpen en steden fietsen, waar je nog nooit bent geweest. Zo leer je in ieder geval je eigen land kennen. Het mooie is, dat je al fietsend op de mooiste plekjes van Nederland komt. Ga jij ook voor jouw uitdaging en jouw avontuur?

Over de auteur

Wim Janssen (1950), woont met zijn vrouw in Weert en is gepensioneerd. Hij is in zijn werkzaam leven gedurende 41 jaar eigenaar geweest van een fietsenbedrijf. Zijn passie is sporten. Eerst voetballer, daarna fanatieke wielrenner en later vrijetijd fietser en hardloper. Uitdagingen, daar houdt Wim van. Daarom heeft hij deze twee Rondes van Nederland gefietst en laat hij iedereen meegenieten van zijn avonturen.

Vrijdag 20 augustus presenteert Wim zijn boek in Weert:
Bruna Weert,
Markt 11-13
6001 EJ Weert.
Vrijdag 20 augustus van 14.00 tot 16.00 uur.

Productinformatie

ISBN
9789464316810 / 978-94-643-1681-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-08-2021
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
148
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Als je besluit om zo’n uitdaging aan te gaan, weet je niet wat je allemaal tegenkomt. Het onbekende maakt het vaak spannend, vooral als je de laatste dagen voor de start van je avontuur staat. Dan ben ik best wel wat gespannen. De nachten voorafgaand aan het vertrek slaap ik dan ook onrustig. Ineens lijkt ruim 1400 kilometer fietsen een hele afstand. Je voelt je onzeker. Zeker in 2019 was dat het geval, omdat ik toen alleen ging en helemaal op mezelf was aangewezen. Dat maakte het extra spannend.

In 2020 fietsen we de ronde met z’n tweeën, direct na de verjaardag van Harm op zeven augustus. Ook nu ben ik weer zenuwachtig, want ik ken Harm maar oppervlakkig, terwijl we wel veertien dagen intensief met elkaar optrekken. Hoe zal dat gaan? Voor het fietsen ben ik niet zo bang, maar we zullen zeker aan elkaar moeten wennen.

We weten dat de eerste twee dagen zware dagen worden. De Limburgse heuvels zijn pittig, zeker op een sportieve fiets met fietstassen. We moeten ook een ritme te pakken krijgen. Dat ritme hebben we de eerste dagen zeker nog niet. Dat heeft tijd nodig.

Als je alleen bent kun je fietsen zoals je kunt, dan zoek je een eigen ritme. Met z’n tweeën moet je je aan elkaar aanpassen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek