Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het SuperSlimDieet
Afgestemd op jouw persoonlijke behoefte

Auteur

Jantien Henriët

Uitvoering
Wire-o
Reviews
4,7 / 5 (4 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek beschrijft stap voor stap het SuperSlimDieet; hoe je ermee begint, hoe je het volhoudt en hoe je het afrondt met blijvend resultaat. Het staat vol met tips, adviezen, informatie en ideeën om het dieet in je persoonlijke situatie in te passen. Het helpt je stap voor stap op weg naar een gezond en gebalanceerd eetpatroon, zonder moeilijke recepten of voor jou ongewone levensmiddelen. Dit is een handboek voor iedereen die op verantwoorde wijze af wil vallen of een gezond gewicht wil behouden.

Over de auteur

Jantien Henriët is haar hele leven al bezig met voeding. Met zowel de productie, de verwerking en de consumptie ervan. Zij heeft jaren lang ontwikkelingswerk gedaan in landbouw- en scholingsprojecten in Tropische landen. Nu heeft zij met haar man een vakantieboerderij in de Extremadura, Spanje, met vakantiehuisjes en camperplaatsen. Daarnaast is zij actief als gewichtsconsulent en geeft online advies en begeleiding aan mensen over gewicht en voeding. Met je eigen inzet, het SuperSlimDieet en haar persoonlijke begeleiding is een gezond gewicht voor iedereen haalbaar.

Productinformatie

ISBN
9789464317466 / 978-94-643-1746-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-09-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Wire-O
Pagina's
180
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Het SuperSlimDieet is gebaseerd op twee basisregels:
1.Het aantal calorieën in de voeding is in balans met de vraag of het verbruik van calorieën gedurende de dag en afgestemd op het begingewicht en de mate van activiteit.
2.Een tijdschema of ritme maakt dat je de energie in de voeding optimaal gebruikt en geen of weinig honger hebt tijdens het dieet.

Planning staat hierbij centraal. Zonder een goede planning staat het al gauw op losse schroeven en voor je het weet heb je je oude voedingspatroon weer opgepakt. Dat is jammer, want dan verlies je je motivatie, zelfvertrouwen en vertrouwen in het dieet. In het begin kost het vooraf plannen een beetje tijd en moeite; maar naarmate de tijd vordert, gaat het bijna vanzelf. Na een paar maanden gaat het echt vanzelf en op dat moment hoef je niet meer bang te zijn voor de zogenaamde terugval.

Om je streefgewicht te behouden zul je altijd moeten nadenken over wat je wanneer eet. Ondanks dat overgewicht geen erfelijke aandoening is, is de aanleg om zwaar te worden vaak wel van kinds af bepaald. Kinderen leren van hun ouders en doen alles na. Dat begint met praten, lopen en vooral eten. Eten is tenslotte je eerste levensbehoefte en dus het eerste wat een baby kopieert. Hierdoor ontstaan van heel jongs af aan al bepaalde eetgewoontes en een voorkeur voor specifieke voedingsmiddelen. Als je sinds je jonge jaren gewend bent om veel zoete snacks te eten of niet te ontbijten dan is het heel moeilijk om dat later af te wennen of te veranderen.

Jouw leven, jouw lichaam, jouw dieet!

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Andre op 21-10-2021
Dit boek is heel persoonlijk geschreven en het leest erg makkelijk. Het geeft een duidelijke handleiding om een gezonde levensstijl op te bouwen en het ook vol te houden. Het dieet kun je op jezelf afstellen en je hoeft geen dingen te eten die je niet lekker vindt! Het motiveert je om gelijk te beginnen. Een aanrader voor iedereen.
Geschreven door Friedeke op 19-10-2021
Mooi en praktisch boek, dat prettig leest. Het is erop gericht om gewicht te verliezen op basis van gezonde eetgewoontes. Met een goede wetenschappelijke basis en veel praktische tips en adviezen. Niet alleen om af te vallen maar ook om het gewicht en de goede eetgewoontes vast te houden. Aanrader!
door Bouke van Ek op 19-10-2021
Het is een leuk en interessant geschreven boek dat erg informatief is op een simpele en leuke manier. De coverart is zelf al aantrekkelijk maar de inhoud zelf is ook erg aantrekkelijk. Je kan zien dat er veel werk en liefde in de text is gegaan. Als je op een leuke en fijne manier op dieet wilt gaan dan zou ik dit boek zeker aan raden. Ik ben zelf geen lezer en heb altijd moeite met lezen maar met de manier dit boek is geschreven is het ook makkelijk en leuk voor iemand zoals ik het te lezen en snel al op te pakken. Ook heb ik zelf ervaring met dit dieet en moet zeggen dar het erg effectief is
door Marian op 05-10-2021
Zeer fijn boek. Makkelijk te lezen en lekker duidelijk. Goede tips. Uit te breiden met op jezelf afgestemde maaltijden. Heel handig.