Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wat wil jij worden als je later groot bent?
Zeven bouwstenen voor een betekenisvol en aandachtig leven

Auteur

Ernst van Berkum

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Millenials hebben vaak hoge verwachtingen van het leven. Ze willen voldoen aan het ideale plaatje en altijd gelukkig en succesvol zijn! Helaas voldoet het 'echte leven' lang niet altijd aan deze verwachtingen. Driekwart van de (hoogopgeleide) millenials krijgt dan ook te maken met de quarterlifecrisis: een somber en onzeker gevoel over het leven en die keuzes die ze daarin te maken hebben. In dit boek wordt aan de hand van de zeven bouwstenen van de KORDAAT-benadering (bouwstenen, want het leven is geen stappenplan!) uitgelegd waar deze hoge verwachtingen vandaan komen en hoe millenials in deze veeleisende en uitdagende wereld een betekenisvol en aandachtiger leven kunnen bevorderen. Geen belofte van eeuwigdurend geluk, wel een de belofte dat je kunt leren om vaker gelukkig te zijn!

Over de auteur

Ernst van Berkum (1977) werkt als docent in het hbo en heeft zijn eigen coachingspraktijk gericht op de ondersteuning van millenials, De Zinzoeker. Als vroege millenial (of xennial) heeft hij zelf ervaren hoe het is om op te groeien in een wereld van toenemende prestatiedruk en te maken gekregen met meerdere quarterlifecrisis. Zo is hij aan drie studies begonnen, waarvan hij er maar één heeft afgerond. Ook had hij na een jaar in een buitenland veel moeite om zijn plek in Nederland weer te vinden. Om dit alles af te toppen kreeg hij aan het eind van zijn quarterlife ook nog eens een burn-out. Omdat hij in zijn omgeving veel twintigers en dertigers zag die met vergelijkbare dingen worstelden, onderzocht hij hoe geluk werkt. Geen van de gevonden methodes en benaderingen kon echter de belofte van eeuwigdurend geluk en succes waarmaken, of was niet gericht op de belevingswereld van millenials. Hij ontwikkelde daarom een eigen benadering, die hij de KORDAAT-benadering heeft genoemd. In dit boek beschrijft hij wat deze benadering inhoudt, deelt hij zijn eigen ervaringen en legt hij uit hoe je met behulp van een aantal oefeningen een betekenisvol en aandachtig leven voor jezelf bevordert.

Productinformatie

ISBN
9789464317503 / 978-94-643-1750-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-10-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
232
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Soms heb je van die dagen. Je bent moe en niets gaat zoals je wilt. Je hobbelt van de ene activiteit naar de andere, maar bent er nooit echt bij. Je komt niet toe aan wat je echt wilt en hebt het gevoel dat niemand op je zit te wachten. Je wilt alleen maar op de bank hangen en je favoriete series kijken, of de hele dag in je bed liggen. Tot nu toe zijn we in dit boek vooral ingegaan op hoe je ervoor zorgt dat je op een ontspannen manier doet wat werkelijk betekenisvol voor je is en je vaker het geluksgevoel ervaart. Dat impliceert dat geluk maakbaar is, iets wat in de populaire cultuur ook vaak gesteld wordt. Geluk is een keuze! Tegelijkertijd is die maakbaarheid iets waar ik met de kordaat-benadering afstand van wil nemen, omdat teleurstellingen onlosmakelijk met het leven verbonden zijn. Leren om vaker gelukkig te zijn houdt ook in dat je leert om op een opbouwende manier met deze teleurstellingen om te gaan. Geluk en ongeluk zijn twee kanten van dezelfde medaille. Wat geldt voor je leven als geheel, gaat helemaal op voor het groei- en veranderingsproces waar je nu in zit. Een dergelijk proces wordt ook wel transitie genoemd. Dit houdt in dat je overgaat van de ene relatief stabiele levensfase naar de andere, maar dat je daarvoor wel eerst door een onzekere overgangsperiode moet. In jouw geval gaat het om de overgang van een levenshouding waarin van alles moet en hoort naar een levenshouding waarin je op een meer ontspannen en aandachtige manier doet wat echt betekenisvol voor je is. In deze bouwsteen bespreken we hoe je op een goede manier deze transitie maakt. Allereerst staan we stil bij wat je kunt doen als je even niet zo gelukkig bent als je wilt, maar vooral hoe je erachter komt of dat een kwestie van veranderen of van accepteren is. Ten tweede bespreken we waarom het juist in deze onzekere periode belangrijk is om kordaat te zijn en je aandacht vastberaden gericht te houden op jouw levensdoel.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jan Hofman op 29-12-2023
Dit boek had ik al jaren op de plank liggen om eens te lezen. Erst van Berkum heeft met zijn boek 'Wat wil jij worden als je later groot bent?' mij geïnspireerd. Al ben ik geen millanial, maar heb er mooie lessen uitgeleerd. Van Berkum is heel volledig in zijn inhoud en daarmee heeft hij een mooi praktisch boek geschreven. Praktisch bruikbaar, maar goed onderbouwd. Het leest makkelijk, zeker omdat van Berkum zijn eigen weg er in heeft verwerkt. ernst geeft geen belofte voor geluk, maar wel de belofte dat je kunt leren vaker gelukkig te zijn!
Lezen dit boek: aanrader!