Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De nieuwe smaken van Rhodos

Auteur

Estefano Onatrac

Uitvoering
Wire-o
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De nieuwe smaken van Rhodos is niet alleen een kookboek, maar ook het levensverhaal van Giannis Efthimioiu, die zich op jonge leeftijd al bezighield met de geuren en smaken van de kruiden die op het prachtige Griekse eiland Rhodos overal te vinden zijn. Die kruiden vind je weer terug in de gerechten die Giannis in zijn taverne aan zijn gasten serveert. Om je ook thuis daarvan te laten genieten, heeft hij gezamenlijk met de fotograaf Estefano Onatrac dit boek gemaakt. Estefano heeft naast de foto’s bij de recepten, eveneens prachtige indrukken van Rhodos vastgelegd. Dit boek zorgt voor een korte vakantie in Griekenland, van het voorgerecht Fava tot het Rizogalo dessert, is het heerlijk vertoeven.

Over de auteur

De rol van een fotograaf en een chef-kok moeten volgens Estefano in elkaar overvloeien. Alleen een goede culinaire foto of alleen een goed gerecht is niet voldoende. Deze factoren moeten samenkomen om zo het beste te halen uit de culinaire ervaring. “You eat with your eyes (first)!”

Na 25 jaar ervaring in horeca en gastronomie vond fotograaf Estefano Onactrac het tijd worden om zijn passies verder te ontwikkelen. Hij bedacht een manier om reis- en culinaire fotografie te kunnen combineren. Estefano ging op reis en ontdekte de nieuwste culinaire trends. Dit was uiteindelijk de basis voor zijn kookboeken. Met deze kookboeken inspireert hij andere mensen met al zijn culinaire tips en ervaring. Daarnaast zorgden fotoshoots met sterrenchefs ervoor dat het culinaire plaatje compleet werd.

Productinformatie

ISBN
9789464317527 / 978-94-643-1752-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-09-2021
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Griekenland

Uitvoering
Wire-O
Pagina's
128
Formaat
A4 liggend
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik ben geboren en getogen in het dorp Psinthos op het eiland Rhodos. In mijn jeugd speelde ik op de geplaveide dorpsstraten, waar de voordeuren gewoon open waren en onze speelmogelijkheden geen grenzen kenden.
Ik had ook het geluk om op te groeien op de binnenplaatsen van de dorpshuizen, waar de geuren van bloemen zich vermengden met de geuren van kruiden die gebruikt werden tijdens het koken.

Geïnspireerd door mijn passie voor koken en mijn liefde voor traditie, voelde ik het verlangen om dit boek uit te geven met recepten uit de oorspronkelijke keuken - met nieuwe aroma’s - van mijn dorp, mijn familie en ons eiland. Een boek waarin de eenvoud en puurheid van de producten en de toebereiding centraal staan. Omdat we nooit mogen vergeten dat schoonheid in eenvoud schuilt.

De culinaire kunsten maken deel uit van onze geschiedenis en het is onze plicht om alle elementen van de cultuur waarin we zijn opgegroeid door te geven aan de volgende generaties.

Giannis Efthimiou - Patron van het Kookhuis Paraga

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek