Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Liefdesverband
Pad naar heling

Auteur

Lia de Jong

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Lia is een getalenteerd verteller die je meeneemt in haar persoonlijke verhaal, dat ze schreef in de eerste maanden na het onverwachte overlijden van haar man. Zoekend naar antwoorden met een ontembare drang, grip te krijgen op de dramatische wending van het lot, ontvouwde zich al schrijvend een pad naar heling. Ze weet te boeien, te raken, schept een levend portret van twee mensen, van een intens zielsverwante relatie, die ze ontrafelt en probeert te begrijpen. Ondanks dat ze hier heel dichtbij komt laat ze het mysterie dat een mens, en een relatie is toch bestaan. Dat is misschien wel het mooiste van Liefdesverband’.

Over de auteur

Lia de Jong (1968) heeft zo lang ze zich kan herinneren haar gevoelens en hersenspinsels aan het papier toevertrouwd. Tijdens een lange reis door Azië in 2000 deelde ze maandelijks haar avonturen en ervaringen met het thuisfront. Dat deed ze in verhaalvorm opgemaakt vanuit een schriftje, vlijtig over getypt in een van de toen vele internetcafés. Dit deed ze ook tijdens de half jaarlijkse internationale opleiding tot yogadocent, die ze volgde in 2005 in India. Deze verhalen zijn gebundeld en in eigen beheer uitgegeven. Liefdesverband is haar eerste roman en een eerbetoon aan de liefde die ze gekend heeft en weer verloren maar niet kwijt geraakt is. In diezelfde periode van rouw verscheen eerder het gedichtenbundel “Levenswending” dat te verkrijgen is via boekenbestellen.nl

Productinformatie

ISBN
9789464317862 / 978-94-643-1786-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-09-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Meteen al in ons eerste emailcontact vertelde je me over je droomreis. De manier waarop je dat deed, hield mijn aandacht de rest van de middag op jou gericht. Het enthousiasme spatte ervan af. Toch was het vooral je openheid die me aantrok, je was zo innemend. Na zo’n beetje alle bekende beklimmingen in Frankrijk te hebben gedaan was je klaar om je passie voor het racefietsen en je favoriete vakantieland te combineren. Met een fietstocht dwars door Amerika van de westkust van de USA naar de oostkust wilde je die droom waarmaken. Waarschijnlijk besloten dat het er nu echt van moest komen, peilde je in een van vele mailtjes of ik er oren naar had zoiets te ondernemen. Nu was ik best van de langeafstandsporten, maar lopen was meer mijn ding. Weken heb ik door de Alpen van hut naar hut getrokken en ooit ook mijn eigen droom verwezenlijkt door met een rugzak door de Himalaya te trekken. Maar lopen is geen fietsen. Volgens mij had ik voor ik jou ontmoette zelfs nog nooit op een wielrenfiets gezeten. Ook stond er niets anders dan een oude opoefiets in de schuur. Dat was op zich dan wel weer op te lossen, aangezien mijn zus in haar topdagen nog met Leontine van Moorsel gekoerst had. Dus er zou ergens nog wel een oude racefiets bij haar in de schuur staan. Maar dan moesten we wel meteen op familiebezoek, grapte ik nadat je een paar berichtjes ervoor had verteld over wat mislukte dates. Mislukt omdat je door de ene dame in kwestie gemaand werd tot totale geheimhouding, en de andere keer er eerst toestemming van een ex- echtgenoot gevraagd moest worden. Kortom, door meteen gedoe met familie haakte je af. Geenszins van plan om de dingen gecompliceerd te maken lagen wij als twee vrije geesten al gauw op dezelfde golflengte. Toch denk ik niet dat een van ons op die dinsdag 3 maart, het vermoeden had dat het leven een sneltreinvaart zou nemen. Ik kon in ieder geval niet weten dat er een wervelwind door het mijne zou gaan.

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Mariëtte op 03-10-2021
Iedereen zou dit boek moeten lezen. Door schrijfster wordt zo mooi en ontroerend omschreven hoe ze de liefde van haar leven vond en veel te vroeg en jong weer is verloren. Meerdere keren met tranen in mijn ogen door wat ze schrijft maar vooral hoe ze het schrijft. En grote bewondering hoe zij met haar verdriet en verlies omgaat. Een echte aanrader!!!
door Hannie van der Valk op 30-09-2021
Liefdesverband is een prachtig, adembenemend boek. Lia schrijft het helder, al haar diepe gevoelens van heftig, plotseling verdriet.
Toen ik het opensloeg kon ik niet meer stoppen,door tranen heen verslond ik haar verhaal dat me zeer diep raakt.
Alomvattend eerlijk en zuiver, zich daar mee helemaal blootgevend geschreven.
Wat een mooie sterke vrouw!
door Katja Vonk op 29-09-2021
Een prachtig boek waarin je niet alleen wordt meegenomen in het heftige verhaal maar waar de schrijfster ook op een heel mooie open manier schrijft over haar verwerkingsproces. Het boek raakte mijn diep. Haar heftige levenslessen kunnen op allerlei vlak raken en ook inzicht geven in eigen processen die daardoor aangeraakt kunnen worden. Een echte aanrader!
door Daphne op 29-09-2021
Prachtig hoe kristalhelder Lia mij, de lezer, laat mee bewegen op de golven van haar liefdesverband, waarachtig rakend, meenemend, meevoelend en ontzettend ontroerend. Rauw en puur, eerlijk en echt.
door Marieke op 28-09-2021
Het boek nam me direct op. Ik heb heel wat tranen gelaten tijdens het lezen. Zo intens en mooi beschreven. Het leven kan soms hard zijn en ongrijpbaar maar door dit boek weet ik dat we veel kunnen en mogen voelen en doorleven. Veerkracht!