Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mijn gedachten in gedichten
Als gastarbeiders kind opgegroeid in Utrecht kruizen zich vele wegen

Auteur

Nabila Bendriss

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als zuigeling van net drie weken jong kwam ik samen met mijn moeder, zus en broer naar Nederland waar mijn vader zich al gevestigd had als gastarbeider. Mijn ouders wilden hun kinderen een goede toekomst geven door hier in Nederland te werken en zo financiële zekerheid te bieden aan ons. De verschillen in cultuur, geloof en vele andere aspecten zorgden vaak voor leuke, maar ook verdrietige momenten. De gebeurtenissen rondom school, vrienden, en taal stroken niet altijd met de vaderlandse cultuur. De onuitgesproken gedragscodes, taboes waren van invloed op mijn gedrag die vaak resulteerde in een botsing wat resulteerde in een chaos. Ik heb deze momenten altijd van mij afgeschreven en in gedichten en korte verhalen gebundeld; Neem een kijkje in mijn gedachten.

Over de auteur

Nabila Bendriss werd Geboren in de Marokkaanse havenstad Tanger op 13-10-1969. Dit is ook het jaar dat ze met haar moeder emigreerde naar Nederland. Sinds haar jonge jaren schrijft ze schriften vol met verhalen en gedichten, dit is haar manier om emoties te uiten. Haar moeder, waar Nabila een bijna onmogelijke hechte band mee had, overleed in het jaar 2015 waardoor het leven nog ingewikkelder werd dan het al was.

Productinformatie

ISBN
9789464318470 / 978-94-643-1847-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-10-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
56
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Lief klein meisje met je mooie lach, Je zult groot zijn op een dag. Vergeet dan niet de sleutel van je hart. Iedere morgen als je met een nieuwe dag weer start.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek