Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Expeditie ontdekkend leiderschap
Leiders die reflecteren op hun rol, ontwikkelen een eigen leiderschapsstijl

Auteur

Marcel van Rijt & Wim Valks

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Expeditie ontdekkend leiderschap


Geen ingewikkeld concept, adviesbureaus of kopie uit een boekje, evenmin een uitgestippeld stappenplan. Maak kennis met onze ingrediënten die zijn gebruikt om de leerlingen en leraren van bbs de Vuurvogel iedere dag een beetje beter te laten presteren. Dát gunnen we anderen ook. Iedereen kan met die ingrediënten een eigen recept maken. Een paar van die ingrediënten? Zelfkennis, kansen benutten, talenten gebruiken en vertrouwen hebben in jezelf en anderen. Net als eenvoud in leidinggeven: ben en blijf jezelf, ontwikkel jezelf dag voor dag en samen kom je verder. En tot slot: reflecteer op je eigen rol, ontdek en ontwikkel je eigen leiderschapsstijl. Dit boek is bedoeld voor leiders, medewerkers en adviseurs die samen met anderen op expeditie willen gaan.

Over de auteur

Wim Valks volgde de Academie voor School- en Beroepskeuze en heeft daarna met succes opleidingen in groepswerk, human resource management, organisatiekunde, Investors in People, projectmanagement, bedrijfskundig management en oplossingsgericht werken afgerond. Hij was werkzaam als trainer sociale vaardigheden, HR manager en zelfstandig adviseur. Zijn focus was gericht op plezierig presteren door mensen te stimuleren te doen waar ze goed in zijn. Eerder verschenen van hem: Marktgericht schoolmanagement en Plezierig Presteren in het Onderwijs. Tegenwoordig geniet hij van zijn (klein)kinderen, clown spelen voor mensen met beperkingen of dementie en muziek maken.

Marcel van Rijt volgde de Pedagogische Academie aan Hogeschool de Kempel, heeft daarna met succes de Schoolleidersopleiding bij Magistrum afgerond en studeert thans (2021) voor Master of Educational Management bij NSO-CNA Leiderschapsacademie. Hij is werkzaam in het Primair Onderwijs; gestart als leraar NT2 voor neveninstromers, daarna als leraar en adjunct-directeur en sinds 2011 directeur van brede basisschool de Vuurvogel te Helmond. Leiderschap is voor hem: samen met medewerkers op expeditie gaan om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Productinformatie

ISBN
9789464318661 / 978-94-643-1866-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-10-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
156
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Na een paar jaar ervaring met deze aanpak lijkt het erop dat minder van bovenaf vragen om reflectie juist leidt tot meer reflectie van onderop. Het móeten kijken naar en analyseren van resultaten omdat je onderwijs móet verbeteren, leidt niet als vanzelf naar reflectie vanuit een houding om je werk elke dag een beetje beter te willen doen. Móeten staat eigen verantwoordelijkheid en betrokkenheid die nodig zijn om je als professional te gedragen vaak in de weg. Als die druk wegvalt en je medewerkers uitnodigt te reflecteren op wát ze doen en waaróm ze dat (zo) doen, gebeurt er meer dan je vooraf kunt bedenken. Dán gaan medewerkers als mens stapjes zetten om hun persoonlijke records te verbeteren. Dat is blijkbaar zó uitdagend en stimulerend dat ze steeds maar dóór willen. Soms is dat beangstigend vanwege de druk die medewerkers zich daarmee zelf opleggen. Terwijl het ook goed is even stil te staan en te genieten van wat er is bereikt.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek