Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Familie Smak
Zelf eten met lepel en vork

Auteur

Ivonne Börger - Kappers

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Familie Smak gaat over een bestek-familie. Het kleine lepeltje Lebber en vorkje Prakje maken hetzelfde mee als kinderen tijdens het eten. Ze moeten stil liggen (zitten), ze knoeien, nemen veel te grote stukken, en praten met volle mond. Ze roeren, prakken, prikken, en smeren. Ze willen alles zelf doen. Het zijn wel boefjes, ze luisteren niet zo goed naar papa en mama. Maar papa Snijp en mama Prikse zijn niet al te streng en begrijpen dat de kleintjes nog veel niet weten of kunnen.

Over de auteur

Ivonne Kappers (1959) heeft ruim twintig jaar gewerkt in de kinderopvang. Op de peuterspeelzaal en op de crèche werkte zij met groepen van nul tot vier jaar. Ze is sinds drie jaar oma. Voorlezen vindt ze heel belangrijk en erg leuk om te doen. Op de kinderopvang zag ze dat er veel van die kleintjes wordt verwacht tijdens het eten. En dat ze vaak niet begrepen wat de leidsters bedoelden. Ze merkte ook dat kinderen die niet willen eten, het soms wel doen wanneer ze zelf met een vork of lepel het eten in hun mond mogen doen. Als klein kind tekende ze al dingen met gezichtjes en pootjes. Tafels, stoelen, strijkplanken en bestek. Ze had dit boekje al heel lang in haar hoofd zitten.

Productinformatie

ISBN
9789464318777 / 978-94-643-1877-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-10-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
34
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Marjolein Gout op 03-11-2021
Wat ik er van vind, is minder van belang. Mijn kleinzoon van drie reageerde door de groenten te benoemen en lachte om het stukje waar ik met "volle mond" praatte..
Na het lezen wilde hij ook met een vork prikken.
Aantrekkelijk door kleurgebruik, herkenbare vormen en tekst op rijm.
door Marijke op 21-11-2021
Mijn zoontje van drie vindt dit een erg leuk boekje! Ikzelf trouwens ook. Ik lees het met veel plezier voor, en vind het leuk om steeds ergens anders de nadruk op te leggen of vragen over te stellen. Lebber en Prakje hebben al hun eigen stemmetjes!