Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

VEERTJE
Handboek voor professionals in het Onderwijs, de (Jeugd)Zorg, de GGZ en het Welzijnswerk.

Auteur

Chantal Snijders Merkelbach

Uitvoering
Wire-o
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Chantal omschrijft in haar autobiografie “Veerkracht, van lijden naar leiden” haar levensloop en is een ode aan gebroken zielen. Chantal past haar eigen herstelervaringen toe dat maakt dat haar autobiografie een zelfhulpboek is. Tijdens de coronacrisis wordt zij geraakt als cliënten in de GGZ weinig last hebben van een Lock down. Wat is eigenlijk een veilig en een normaal leven leiden? Chantal wilt professionals als hulpverleners, begeleiders, jeugdwerkers, docenten, therapeuten, psychologen, zorgmanagers en overige mensen in de sociale sector een hand toereiken. “Veertje” is gebaseerd op “Veerkracht van lijden naar leiden” en vallen beiden onder de categorie “Psychologie”.

Over de auteur

Kan iemand die een elftal aan stiefouders uit haar gezin van herkomst kent, weet wat misbruik is, die niet weet waar haar wortels liggen, bekend is met depressie en een burn out, onterecht ontslag heeft gekregen, weet hoe het is een eigen onderneming te verliezen, weet hoe het is om om te gaan met verslavingsproblematiek en ziekte bij dierbaren, bijna haar baby heeft verloren en ook zelf op het randje van de dood heeft gelegen naast verkeerde verkregen diagnoses, zelf wel een goede hulpverlener worden? Chantal werkt 30 jaar in de sociale sector en wenst hier graag over te delen om samen te helen en hulpvragers op weg te helpen. In haar herstelperiodes schrijft ze van zich af, zoals ze vroeger als puber ook deed om haar ei kwijt te kunnen. Haar onderneming Zwaan Zinnig zet zij om tot Swanderful Coaching en zij durft uit de kast te komen als medium. Chantal helpt met haar rauwe humor en directheid vanuit haar open hart mensen op weg in de sociale sector.

Productinformatie

ISBN
9789464319248 / 978-94-643-1924-8
Uitgeverij
BoekXpress
Verschijning
25-06-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Wire-O
Pagina's
68
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Chantal omschrijft in haar autobiografie “Veerkracht van lijden naar leiden, een ode aan gebroken zielen” haar levensloop. Dan besluit zij na tientallen jaren te werken in de en krijgen van hulpverlening, ook op spirituele wijze steun te vragen. Het is niet alleen dat haar hele leven op zijn kop begint te staan, maar opeens wordt er van binnenuit zoveel bewogen dat er nog meer gebeurt. Ook komt zij er achter dat haar boek niet meer verkocht kan worden. Er blijkt een oplichter achter de Uitgeverij te zitten. Chantal kiest ervoor om dit te transformeren door een briefje met de zin “jullie bepalen niet of mijn boek niet meer bestaat en jullie bepalen niet wat ik voel” te verbranden. En besluit niet nog een keer in een depressie te raken. Het boek transformeert zelfs mee en wordt “Veerkracht, van lijden naar leiden”. Chantal past haar eigen herstelervaringen toe en omschrijft haar boek zodat haar autobiografie een zelfhulpboek wordt. Het boek is een ode aan gebroken zielen en valt sindsdien onder de categorie “Psychologie”. Chantal haar dag kan niet meer stuk. Maar dan… breekt de coronacrisis aan. Chantal wordt geraakt door cliënten in de GGZ die weinig last hebben van een Lock down. Voor de een is in quarantaine leven al een beschermde vorm van leven. Voor de ander is deze vorm van leven een manier om niet meer de draad van het “normale” leven op te pakken. Wat is dan eigenlijk een veilig en een normaal leven leiden?
Chantal begint opnieuw te schrijven en “Veertje” ontstaat. Haar onderneming Zwaan Zinnig ontpopt zich tot Swanderful Coaching.
Chantal helpt met beide boeken en het geven van lezingen, workshops en systemische opstellingen hulpverleners, begeleiders, jeugdwerkers, docenten, zorgmedewerkers en daarmee hulpvragers op weg.
“Veertje” is een handboek voor professionals en is een ode aan ervaringsdeskundigen en cliënten.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek