Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De nakomelingen van Benjamin Nathan Pais

Auteur

Fons van Schoten

Uitvoering
Paperback
Genre
Prijs
24 ,95

Samenvatting

Benjamin Nathan Pais is geboren in 1746 in Amsterdam. Hij is van portugees-joodse afkomst. In dit boek, een parenteel, staan zijn kinderen en zijn verdere nakomelingen, zowel in de mannelijke als in de vrouwelijke lijn. Er zijn ongeveer 3300 afstammelingen gevonden waarvan er bijna 2300 zijn opgenomen. De overigen staan er – om redenen van privacy – niet in. Dit boek bevat uitsluitend gegevens over geboorte, beroep, huwelijk en overlijden. Geen familiegeschiedenissen. Het maakt niettemin op schokkende wijze zichtbaar wat de jodenvervolging tijdens de tweede wereldoorlog in één familie heeft aangericht.

Over de auteur

Fons van Schoten (1951) was projectleider en adviseur in het publieke domein. Hij begeleidde besturen en instellingen bij (re)organisaties en verzelfstandigingen en adviseerde over de ontwikkeling van strategisch beleid en over de bestuurlijke inrichting. Hij is socioloog met een voorliefde voor genealogie, sterrenkunde en natuur. Hij schreef en publiceerde diverse genealogieën.

Productinformatie

ISBN
9789464319781 / 978-94-643-1978-1
Verschijning
31-08-2022
Taal
Nederlands

Genre

Uitvoering
Paperback
Pagina's
358
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

In de loop van tientallen jaren heb ik veel genealogisch onderzoek gedaan. Meestal betrof dat eigen familie en voorouders. Het resultaat legde ik vast in boeken die soms ook uitgegeven zijn. Ooit heb ik mij voorgenomen voor één joodse familie de dimensies van de sjoa met de optiek van een genealoog zichtbaar te maken. Pas na jaren had ik daar tijd voor en heb ik, tamelijk willekeurig, gekozen voor het maken van de parenteel van Benjamin Nathan Pais. Ik vond ruim 3300 nakomelingen en daaraan verbonden nog eens ruim 4000 aangetrouwden en schoonouders. Ongeveer 2300 nakomelingen staan in dit boek. De overige ruim duizend niet en wel om redenen van privacy. Voor hen is dit boek bedoeld. Het is vooral een naslagwerk. Zij kunnen hun (voor)ouders erin terugvinden, tot aan Benjamin Nathan Pais. Wie eerst zekerheid wil of hij of zij tot de nakomelingen van Benjamin Pais behoort kan mij via de bestelknop een e-mail sturen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek