Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Klokjes van Thuys

Auteur

Mieke Thuys

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99

Samenvatting

Klokjes van Thuys is een bundeling van vijfentwintig blogs van Mieke Thuys. Zeg maar: the best of! Beschouwingen over alledaags lief en leed, over opmerkelijke ontmoetingen, dierbare herinneringen, over groot en klein geluk. Korte pareltjes die je wel eens durven achter te laten met een snikje in de keel.

Over de auteur

Mieke Thuys schippert met veel plezier tussen verschillende werelden. Overdag werkt ze als consultant in de hectische uitzendsector. Voor en na houdt ze dan weer een oogje in het zeil bij haar ouders, twee krasse tachtigplussers, met wie ze een kangoeroewoning deelt in het pittoreske Scherpenheuvel. En op vrije dagen kan je haar wel eens vinden op het erf van haar grote dochter, die koos voor een buitenleven tussen paarden en nog een stel andere, soms best wel groezelige maar gezellige viervoeters. Boeiende dagen die Mieke al inspireerden tot het schrijven van twee romans: gODDELOOS Gedoe en Meisjes van Porselein. Maar sinds enkele jaren stuurt Mieke ook wekelijks een blog de wereld in, via haar website Het Klokje van Thuys. Korte reflecties over ‘La vie comme elle vient’, waarin ze ons telkens even laat binnen gluren in haar dagelijks bestaan.

Productinformatie

ISBN
9789464319798 / 978-94-643-1979-8
Verschijning
25-11-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
112
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Maar ’s anderendaags dient ze mij van antwoord. Als ik een maisveld passeer zie ik aan de rand één verloren zonnebloem staan. Net open, het kopje naar de zon gericht. Ik rijd er diezelfde dag nog eens heel traag voorbij.

“Zo, daar ben je dan,” wuif ik weer naar ergens hoog in de lucht.

Allemaal tegen beter weten in. Want weg zijn zoals zij weg is, is vermoedelijk helemaal weg, voor altijd. En de wind voert een bloem wel eens naar het foute veld. Meer moet ik hier niet achter zoeken.

Maar stil verdriet durf ik wel eens te zalven met voorzichtig bijgeloof.

Of om heel eerlijk te zijn: als niks anders helpt, geloof ik eigenlijk alles.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek