Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Belofte van de eeuwen
De geboorte van Jezus in historie, devotie en liturgie

Auteur

Harold ten Cate

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Advent en Kerst zijn hoogtepunten in het kerkelijk jaar. Maar wat is er historisch te zeggen over de geboorte van Jezus? Dit boek gaat dieper in op de geschiedenis achter de geboorteverhalen in de evangeliën. Wat weten we uit andere bronnen over figuren als Augustus en Herodes, die de evangelisten noemen? Welke spanningen en verwachtingen leefden er rond de tijd van Jezus' geboorte? Hoe zit het met de volkstelling die Lucas noemt? Wie waren de wijzen uit het Oosten? Wat is er wetenschappelijk bekend over de ster die hen naar Judea leidde? Dit boek beschrijft Jezus als de Zoon van God; een Jood, geboren uit een volk waaraan God grote beloften heeft gedaan. Hij is met recht de Belofte van de eeuwen!

Over de auteur

Harold ten Cate is voorganger van Baptisten Gemeente Zuidwest Friesland, in Koudum. Hij studeerde aan het Evangelisch College en het Baptisten Seminarium in Amsterdam. Naast het onderwijs in de gemeente heeft ook het aanbiddingslied zijn hart. Hij is hij actief als schrijver en vertaler van liederen voor de kerk in Nederland. Hij droeg bij aan de bundels Opwekkingsliederen en Hemelhoog en werkte samen met christelijke artiesten als Sela, LEV, Joke Buis, Gerald Troost en Kees Kraayenoord aan nieuwe liederen. Harold ten Cate is getrouwd en vader van vier kinderen.

Productinformatie

ISBN
9789464319927 / 978-94-643-1992-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-10-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
296
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Naast grondige Bijbelstudie en veel historische achtergrondinformatie reikt dit unieke boek ook meer dan 35 (veelal nieuwe) liederen aan waarmee diensten en vieringen in eigen kerk of gemeente kunnen worden verrijkt. "Dit is een speciaal Kerstboek dat alle aandacht waard is... Ten Cate biedt de lezer gedegen en betrouwbaar bijbels en historisch materiaal, dat ik zonder meer kan aanbevelen... Dit boek zal predikers helpen om tijdens hun voorbereidingen voor Advent en Kerst de Bijbel goed te lezen." -- Pieter J. Lalleman, nieuwtestamenticus en baptistenpredikant in Engeland (in: Inspirare. Tijdschrift voor evangelische en charismatische theologie)

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Toon van der Aa op 04-02-2022
Het is interessant om zo diep in een evangelist te duiken. Ik ben halfweg en vind het wel behoorlijk moeilijk. Vooral al die voetnoten ! Ik vind dat voer voor deskundigen. Het meeste van de voetnoten sla ik over. De beste groeten. Toon van der Aa
door Frans op 29-11-2021
boek is een goede aanvulling op andere beschrijvingen van de geboorteverhalen