Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Unieke Kapitein
Een handleiding om van PTSS af te komen met verschillende vormen van therapie

Auteur

Sophie Vissia

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek bevat twintig gedichtjes die gaan over de succesvolle combinatie van psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, EMDR en psychomotorische therapie / beweging voor mensen met PTSS. Het is geschreven vanuit het oogpunt van de cliënt, om mensen te laten weten dat ze niet alleen zijn, gehoord worden of net dat extra zetje nodig hebben om hulp te zoeken bij zijn of haar verleden. Want dat is een grote stap, maar beter worden doe je echt! Onthoud goed: ziek zijn is niet leuk, beter worden is een feest!

Alle opbrengsten van dit boek gaan naar het goede doel 'Stichting vrienden van PSYTREC' (Psychotrauma Expertise Centrum).

Over de auteur

Sophie Vissia is 24 jaar en actief in de scheepvaart als Maritiem Officier. Na een troebelachtig verleden volgde de diagnose PTSS waarnaar ze verschillende vormen van therapie heeft ondergaan om hiervan te genezen. Vanuit de ervaringen van haar als cliënt bij verschillende behandelaars en verscheidene vormen van therapie deelt zij haar eigen gevoelens, drempels en obstakels waar ze tegenaan liep en positieve vooruitgang bij het ondergaan van deze behandelingen. Ze wil hiermee laten weten dat mensen zich niet alleen hoeven voelen, maar juist gesterkt moeten voelen om hulp te gaan zoeken om zelf ook te genezen van PTSS. Tevens wil ze meer aandacht vragen voor de geestelijke gezondheidszorg en mensen inspireren dat zelfs met PTSS een prachtig en gelukkig leven in het verschiet ligt.

Productinformatie

ISBN
9789464500240 / 978-94-645-0024-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-01-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
56
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Aan de hand van twintig gedichtjes probeer ik in dit boek je moed in te speken als je al hulp krijgt door zeker niet op te geven of er juist over twijfelt om deze te gaan zoeken. Ik beschrijf de dingen waar je tegenaan kunt lopen en wat je kunt verwachten bij verschillende vormen van therapie voor PTSS. In elk gedicht zit daarom ook een boodschap die je eruit zou kunnen halen en die je moeten gaan helpen door te zetten. Een hele lange tijd was ik overtuigd dat ik alleen was, alleen in mijn verhaal en de manier van overleven van mijn eigen jeugd. Mocht je jezelf nu herkennen in de verhalen die verteld worden in mijn gedichten, weet dan in ieder geval een ding: je bent echt niet alleen.Dit boek is dus voor iedereen bedoeld die gevangen lijkt te zijn, in zijn of haar verleden. Die de moed wel of niet al heeft gevonden om hierbij hulp te gaan zoeken. Want dat is een grote stap en beter worden doe je echt! Alle opbrengsten van dit boek gaan naar het goede doel 'Stichting vrienden van PSYTREC' (Psychotrauma Expertise Centrum) die wetenschappelijk onderzoek doet naar het verbeteren van de behandelresultaten en het ontwikkelen van innovatieve behandelmethoden voor PTSS. Veel leesplezier en herkenning,Kleine Fie en Grote Soof.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek