Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

KRISKRAS
Met 400 limericks kriskras door Nederland

Auteur

Ad Christianen

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

KRISKRAS door Nederland met zijn twaalf provincies, van hot naar her. Een leerzame en bovenal humoristische trektocht langs maar liefst vierhonderd bekende en veelal onbekende steden, dorpen, buurtschappen en gehuchten. Een wonderbaarlijke reis, gebaseerd op feiten en fictie, met herkenbare belevenissen van reizigers en inwoners. Diverse limericks zijn van enige plaatselijke informatie voorzien. Daarnaast is in deze bundel een handzame verzameling opgenomen van toeristische trekpleisters en van hetgeen typisch Nederlands is. Leuke interessante weetjes. Al met al een mooi, origineel, vermakelijk en informatief boek met gegarandeerd plezier voor zowel de lezer als de niet-echte lezer. Dit mede door de vele bijpassende illustraties en een interactief element.

Over de auteur

Ad Christianen heeft een bestuurskundige en psychosociale achtergrond. Communicatie, organisatie en psychologie interesseren hem bijzonder, alsmede taal, rijmen en humor. Sinds december 2015 schrijft hij karakteristieke limericks en zijn er inmiddels zestien thematische bundels van hem uitgegeven. Hij is een man die er graag op uit trekt en plaatsen verkent. Veel van het rijke, schone en vooral gevarieerde Nederland heeft hij inmiddels gezien, maar voor hem zijn bezoeken absoluut voor herhaling vatbaar. Hij neemt je graag mee op reis.

Productinformatie

ISBN
9789464501018 / 978-94-645-0101-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-11-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
150
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Kampen Overijssel

De Hanzestad aan de benedenloop van de IJssel, Kampen.
’n Plaats waar ze letterlijk van alles uit de grond stampen.
Je kunt er Italiaans ijs krijgen, koeken en snoep eten.
Echt een mooie plaats om te bezoeken, zeker weten.
Om te zien of een zaak open is kun je letten op de lampen.

Kudelstaart Noord-Holland

Een dorp dat ontstaan is in ’n veenontginning, Kudelstaart.
Het ‘Saint-Tropez van de Lage Landen’ zo wordt ‘t geaard.
Van Marijke en Frans ligt daar hun grote dure jacht.
Dat ze dit zouden beleven hadden ze nooit verwacht.
De koop van een Oudejaars lot was ’t dubbel en dik waard.

Loon op Zand Noord-Brabant

Bo reed naar de Efteling en kwam voorbij Loon op Zand.
Ze vond ’t absoluut niet verkeerd hier te zijn aanbeland.
Heerlijk genieten van de Loonse en Drunense Duinen.
Fietsen, lopen, picknicken en in het zonnetje bruinen.
In het bos en niet aan zee, maar toch een beetje ‘strand’.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jos Snelders op 09-02-2022
Zoals ook bij de andere boeken van de schrijver getuigt dit boekwerkje ook weer van creativiteit, positiviteit, kwinkslagen, een heldere kijk op zaken en een brede ontwikkeling. Chapeau.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Levensecht

Ad Christianen

9 reviews
1000 Limericks, gerealiseerd in 25 dagen. Een bijzondere prestatie, getuigend van creativiteit en doorzettingsvermogen. In de bundel Levensecht zijn er 300 opgenomen. Een jongen moest een limerick maken als huiswerk. Zijn moeder vroeg Ad Christianen om hulp. Geïnteresseerd in taal, rijmen en humor kreeg hij de smaak te pakken. Gedichtjes, rijmende verhaaltjes over alle thema’s van het leven, serieus, pikant en bovenal grappig. Met een glimlach en schaterlach heeft hij ze geschreven. U zult er ook niet aan ontkomen. Het is geen leesboek, maar het is wel oppassen geblazen. Al lezend of hardop voorlezend ben je zo bladzijden verder.
16,45
Voorkant cover

Pikant

Ad Christianen

10 reviews
De vlag dekt de lading. Ruim 300 pikante limericks voor de gezonde man en vrouw. Spekkie naar het bekkie van de ware liefhebber. Ludiek, ondeugend, stout, ieder zijn beleving, ieder zijn mening. Seks behoort tot de eerste levensbehoeften van de mens. Direct of indirect worden we er dagelijks mee geconfronteerd. PIKANT is bedoeld als vermaak, voor plezier en vertier. Opwinding, gêne, een grijns op het gezicht, uitbarsten in lachen, het kan zomaar gebeuren. Het is een alleszins aparte, overzichtelijke en aantrekkelijke bundel. Leuk  geïllustreerd. Niet van algemene aard zoals LEVENSECHT, maar specifiek. De diversiteit aan onderwerpen maakt nieuwsgierig en is uitnodigend.
16,45
Voorkant cover

Time-out

Ad Christianen

2 reviews
Niets heeft een betekenis, dan de betekenis die je er zelf aan geeft. Temeer geldt dit voor het aansprekende begrip 'Time-out'. De mens is de maat van alle dingen en elke filosoof heeft spreekwoordelijk zijn kant. Iedereen heeft zijn vakantiejurisprudentie en iedereen viert vakantie op zijn manier. Het korter of langer kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur geeft een vergelijkbaar geluksgevoel. Maar genieten en uitgerust zijn blijft de ultieme wens. Bundel nummer drie bevat 334 serieuze, ludieke en guitige limericks, waarbij lichtvoetigheid de overhand heeft. Diverse onderwerpen en aspecten passeren de revue. 'Time-out' is leesplezier voor jong en oud.
20,50
Voorkant cover

Wegwijs

Ad Christianen

4 reviews
Deze originele en unieke bundel, een staaltje van taal, beoogt je op een komische wijze inzicht te geven en wegwijs te maken in het ‘beroepenland’. Is het doel bepaald dan kun je met het kompas de juiste koers uitzetten. Voor sommigen is de keuze van jongs af aan duidelijk. Anderen worstelen ermee. Belangrijk is een beroep te vinden dat bij je past, waarbij de motivatie van binnenuit komt en waarin je voldoening vindt. De auteur heeft 352 beroepen voorzien van limericks. Een vooruitblik voor jongeren, een blik van herkenning voor de hedendaagse werkers en een terugblik voor de lachende gepensioneerde.
20,50
Voorkant cover

Uitgelicht

Ad Christianen

4 reviews
Het thema van dit boekwerk is de krant. Dus interessant. De auteur heeft veel krantennieuws UITGELICHT en belicht. Hij is op het leuke idee gekomen een ‘krantenbundel’ te maken met 365 afwijkende, fictieve, rijmende artikelen. De artikelen gaan over allerlei onderwerpen, kriskras door elkaar, dus sterk gevarieerd. De krant is er als dagblad en verkondiger van het alledaags gebeuren met lief en leed wereldwijd. Maar ook als boodschapper van hetgeen zich regionaal afspeelt en met onderwerpen die speciale aandacht verdienen. In broadsheet, tabloid of berliner; de landelijke en regionale krant blijft aantrekkelijk. En ook met deze ‘krant’ heeft u het nieuws letterlijk in de hand.
20,50
Voorkant cover

Lifestyle

Ad Christianen

4 reviews
Levenswijze en levensstijl, diepzinnig en oppervlakkig, innerlijke afwegingen en uiterlijk vertoon. Hoe kijk je naar het leven, hoe sta je erin, hoe bewandel je het levenspad? Wat wil je bereiken, betekenen, nalaten? En hoe wil je je persoonlijk presenteren en etaleren? Wat is je identiteit, wat is je imago? Met 400 samenhangende rijmen komt de auteur tot een unieke en originele weergave van de psychosociale en commerciële aspecten van het begrip en verschijnsel lifestyle. Informerend, beschouwend, confronterend, vragend en concluderend. Een breed, boeiend en populair thema, vervat in een mooie, leuke en van wijze spreuken voorziene bundel.
20,50
Voorkant cover

Samen

Ad Christianen

Wat we maar al te graag horen: “Ik heb je lief” of “Ik hou van jou”. En dan terugzeggend: “Ik ook van jou.” Woorden, behorend bij de roze bril van de vergankelijke verliefdheid en de meer heldere blik van de opvolgende liefde. Dit als een traject van Samen, van duurzaamheid, op basis van respect en vertrouwen. Met 390 vermakelijke limericks typeert de auteur de theorie en praktijk van de onderlinge liefde, bezien vanuit het oogpunt van zowel de man als de vrouw. Creatief, direct en indirect, waaronder de dagelijkse maaltijd. Want de liefde van de man gaat door de maag.
20,50
Voorkant cover

Fun

Ad Christianen

1 reviews
De bundel is vergelijkbaar met een zaadje dat uitgegroeid is tot een forse boom, met takken, met bladeren en met maar liefst 400 limerick-vruchten, gevoed door de sapstroom van humor. Een unieke boom met dezelfde vruchten, maar verschillend van smaak. Een boom in een arboretum, staande op het zuiden, blinkend in de zon. Een boom genaamd FUN met als onderschrift: “Neemt, eet en geniet.” Kom naar de bomentuin, wandel naar FUN, nuttig enige vruchten en laat u betoveren met een brede lach. Even de buik vol? Zeker te weten dat u terugkomt, want FUN smaakt naar meer.
20,50
Voorkant cover

FOUT

Ad Christianen

1 reviews
In de wereld, in onze maatschappij, in onze leefomgeving zijn er een heleboel dingen niet in orde en op orde. Bij commerciële organisaties en ideële instellingen, tijdens de productie en de dienstverlening gaat er veel FOUT. Zo ook in de sociale en functionele omgang met elkaar. Allerlei zaken qua werk en privé zijn duidelijk voor verbetering vatbaar, buitenshuis en thuis. Situaties variëren van lachwekkend tot te triest voor woorden. De auteur is afgegaan op zijn eigen ervaring. Hij heeft zo eens rondgekeken, ook naar de kleine alledaagse gebeurtenissen, en heeft een 400-tal herkenbare voorbeelden verpakt in ludieke limericks.
20,50
Voorkant cover

Super

Ad Christianen

Super, supermarkt, boodschappen doen ofwel de aankoop van levensmiddelen en huishoudelijke artikelen. Een bekend gegeven, een alledaags proces, maar verre van alledaags wanneer er ‘persoonlijk en verhalend’ verslag van wordt gedaan met 400 limericks. Verrassend, grappig, informatief, illustratief én interactief door het toetsen van uw parate kennis. Dát is het karakter van deze unieke bundel. Ongetwijfeld zult u aspecten van de activiteit herkennen en (on)bewust zult u zich met een lach hieraan spiegelen en meten. De supermarkt… Voor de burgerij van algemeen belang, voor de winkelier van zakelijk belang en voor u als klant van levensbelang.
20,50
Voorkant cover

Sportief

Ad Christianen

1 reviews

Sport is een boeiend onderwerp, althans voor véél sportievelingen. De kans is groot dat dit ook voor u geldt, als fanatiek beoefenaar, als betrokkene of als enthousiaste kijker. Sportprestaties worden gemeten sinds mensenheugenis. De eerste olympische spelen dateren van 776 voor Christus. Over sport heeft iedereen wel een mening. Er zijn héél veel deskundigen en héél veel leken die zich deskundigheid aanmeten. Maar hoeveel sporten kent u eigenlijk? De auteur is het gelukt er 100 voor u op te sommen. Met 400 interessante en grappige limericks laat hij u kennismaken met bekende, minder bekende en totaal onbekende sporten. Héél apart.

20,50
Voorkant cover

SPREEK-WOORDEN 400 Wijze limericks met een vermakelijke twist

Ad Christianen

1 reviews
SPREEK-WOORDEN is de titel van deze opmerkelijke limerickbundel. Uniek, origineel, leerzaam en grappig. En bovenal anders dan anders. Een rijk geïllustreerde bundel met méér dan vierhonderd volkswijsheden in combinatie met uit het leven gegrepen meningen, stellingen, vragen enzovoort, zonder enige samenhang. In zijn geheel vormen ze een ludieke bonte kermis met een overvloed aan uitdaging en vermaak. Aan u de eer om de onderscheidene uitspraken te doorgronden en kostelijk te genieten van de warrige proza.
20,50
Voorkant cover

BRABANT Het Brabantse land in limerickverband

Ad Christianen

Noord-Brabant, de slimste regio ter wereld, met de ‘N.B.’ van Nergens Beter en de sexy zachte ‘G’ van goed, goeiedag, gezellig, gemoedelijk, gul, gastvrij en groots. Dáár waar het leven goed is. Allereerst het karakteristieke Brabantse, de eenheid in verscheidenheid. Hierna een reis langs bekende en onbekende steden en dorpen, voorzien van de plaatsnaam, de carnavalsnaam en de gemeentenaam. Tot slot een greep uit het dagelijks leven. Met vierhonderd interessante en vermakelijke limericks, doorspekt met Brabantse voornamen, fraaie illustraties, kennisvragen én de bewerkte songteksten ‘Mijn plek’ en ‘Brabant wat moet ik zonder jou beginnen?’ krijg je een schat aan informatie en komt het Brabantse récht bij je binnen. Zéker bij het beluisteren van de vele muziek en zang waarnaar verwezen wordt. Een prachtige ode aan Brabant.
20,50
Voorkant cover

SIMSALABIM, 400 verrassende limericks uit de hoge hoed.

Ad Christianen

1 reviews
Simsalabim is de uitdrukking die de auteur bij het hanteren van zijn creatieve toverstok uitgesproken heeft voor de totstandkoming van deze amusante bundel. De opkomende energie uit zijn ‘hoge hoed’ heeft hij al schrijvend de vrije loop gelaten. Geen expliciet thema, geen toegespitste onderwerpen. In figuurlijke zin geen uitgestippelde reis deze keer via de autobaan, maar een ontspannen zondagse rit, weg van de snelweg, met verrassende en vermakelijke belevenissen. Toerend en puur op ingeving afslaand naar links of rechts, bekend en opzienbarend, van uit naar thuis. Aan jou de uitnodiging deze aangename limerick-rit te ervaren met als interactie het oplossen van de rebussen die je onderweg aantreft.
20,50
Voorkant cover

KLETSPRAAT Vermakelijke limericks over sensatieverhalen, roddel en achterklap

Ad Christianen

Kletspraat, sensatieverhalen, roddel en achterklap. Vertellen en ernaar luisteren. Het zal je zeker niet onbekend voorkomen en wellicht krijg je er meteen bepaalde beelden, geluiden, gedachten en gevoelens bij. En waarschijnlijk met een negatieve lading. Misschien wordt er op dit moment over je geroddeld of roddel jij over iemand anders. Maar dit laatste is natuurlijk niet het geval… Toch?! En je bent al helemaal niet de ‘lopende krant’. Kletsen over ons aller hebben, ons zijn en worden. Over iets wat opvalt, wat niet kan, mag of hoort. Sensatie alom. Het is van alle tijden en het gebeurt wereldwijd, door iedereen, van laag tot hoog. De auteur geeft er een vierhonderdtal voorbeelden van. Pure fictie en fantasie, maar uit het leven gegrepen en alleszins herkenbaar. Originele limericks, doorspekt met humor, afgewisseld met leuke illustraties, garant voor uiteenlopende uitingen van plezier.

20,50
Voorkant cover

AANGENAAM Het verhaal achter het verhaal van 15 bundels met 5.641 limericks

Ad Christianen

1 reviews

AANGENAAM is de kennismaking van de auteur met u als nieuwe lezer of hernieuwd als bekende lezer. Dit boekwerk betreft het verhaal achter het verhaal van 15 voorafgaande bundels met maar liefst 5.641 limericks in een tijdsbestek van vijf jaar. De totstandkoming en overige achtergrondinformatie, voorafgegaan door een appetijtelijke proeverij. De bundels, met doorgaans vierhonderd limericks, hebben stuk voor stuk een eigen thema en een eigen karakter. Ze zijn rijk geïllustreerd en deels interactief. De limericks variëren van grappig, leuk, uitdagend en pikant tot serieus en leerzaam. Het zal u verbazen en verwonderen hoe dichtbij en herkenbaar ze zijn. Laat de geselecteerde ‘gerechtjes’ met de achtergrondinformatie tot u komen, ‘lees smakelijk’ en geneer u vooral niet voor de aanstekelijke blos en lach op uw gezicht.

20,99
Voorkant cover

STRESS

Ad Christianen

Leven is een werkwoord. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Het gaat gepaard met spanning ofwel stress, positief dan wel negatief. Het kan leiden tot overspannenheid en zelfs tot een burn-out. Stress bouwt zich op, het stapelt. In deze bundel tref je in een notendop een 400-tal gebeurtenissen aan uit het dagelijks leven. Wat roepen deze afzonderlijk bij je op? Is het aangrijpend of stelt het weinig voor? Is het kommer en kwel? Licht(er) van aard en de impact relativerend kun je er met een dosis humor en zelfspot wellicht smakelijk om lachen. Want niets heeft een betekenis dan de betekenis die je er zelf aan geeft. Naast de weergave van herkenbare limericks verrijkt deze bundel je met een aantal wijze uitspraken, aangevuld met stress-relevante informatie, testen, suggesties en toepasselijke illustraties. Al met al serieus, vermakelijk en leerzaam. In zijn totaliteit opvallend. Een unieke uitgave voor jong en oud.


19,99