Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kolenmijn
Zeven verrassende verhalen over een duurzaam bestaan

Auteur

Reinier Antonides

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In Kolenmijn ontdekken we een doorgang naar het duistere verleden van mijnwerkers en Bokkenrijders. Ook bouwen we aan een Perpetuum Mobile en worden meegenomen in een zoektocht naar geluk in Bulgarije. We vinden elkaar daar in het donkere bomen bos en geven ons over aan de wind…

Kolenmijn bevat zeven spannende verhalen. Ze kenmerken zich door onverwachte wendingen en hebben vaak een verrassend slot. Het thema duurzaamheid is de verbindende factor. Het laatste verhaal geeft hoop op een toekomst waarin dit thema geen rol meer speelt.

De helft van de auteursopbrengst gaat naar YuvalokChild. Deze Nederlandse stichting financiert projecten in India. Zoals het stimuleren van duurzame landbouwmethoden en het geven van onderwijs en voeding aan sloppenwijkkinderen in Bangalore: www.yuvalokchild.nl

Over de auteur

Reinier Antonides (1976) woont in Glimmen en is geboren in Groningen. Hij is manager bij de overheid en heeft een adviesbureau op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling. Zijn passie ligt op het gebied van klimaat, toekomstbestendige ontwikkelingen en het vinden van economisch en maatschappelijk draagvlak daarvoor. Hij heeft een bedrijfseconomische achtergrond met studies Bedrijfseconomie en Master of Business Administration. Kolenmijn is geschreven vanuit zijn liefde voor spannende verhalen én uit zorg en aandacht voor klimaat en natuur.

Productinformatie

ISBN
9789464501100 / 978-94-645-0110-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-11-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
146
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Verder voer het pad van Jack, dieper, donkerder, weg van het licht. Mensen uit die diepte leken hem te roepen, leken hem te vragen waar hij nou was gebleven al die jaren. Schaduwen leken voor hem uit te springen alsof er steeds iets ontsnapte aan het licht van zijn telefoon. Verder liep Jack, steeds verder. Beelden van Willem en van mijnwerkers wisselden af met beelden van oude verweerde, wrede gezichten. Misschien van De Bokkenrijders die hier eeuwenlang de omgeving onveilig hadden gemaakt. Die roversbenden die een pact met de duivel zouden hebben gesloten en rovend en moordend in deze streek verbleven. Ze reden in de nacht op vliegende bokken die de duivel ze zou hebben verschaft. Ze schuilden ook in grotten als deze, waar ze hun geroofde goederen verborgen en waar ze één konden worden met de duisternis en nieuwe snode plannen konden smeden om aan het pact te kunnen voldoen. Het pact dat ze met bloed hadden ondertekend. Overmand door koorts en emoties zakte Jack tegen een muur en sloot zijn ogen. De beelden vervaagden tot een mildere droom. Na een tijdje werd hij wakker, iets opgeknapt nu en weer wat meer helder van geest. Zo realiseerde hij zich in deze tunnel dat hij nu toch echt die diepe duisternis, waar hij zo bang voor was, had bereikt. Het donkere ravijn van burn-out en stress dat hij wilde vermijden, bleek de vorm van een mergelgrot te hebben aangenomen. Hij besloot nog even uit te rusten en te proberen te wennen aan het duister en zich te oriënteren op de weg terug. Hij zette zijn capuchon van zijn trui op zijn hoofd en probeerde Ellen te bellen. Het was zinloos. Er was geen bereik. Jack deed de telefoon uit en staarde in het donker omhoog naar het plafond dat hij niet kon zien.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Thea stukje op 02-12-2021

Leuk en spannende verhalen. Geeft tot nadenken.