Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De vrolijke avonturen van Poes Mientje
De ondeugendste kat van de hele wereld!

Auteur

Laurine Vandepitte

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In: 'De vrolijke avonturen van Poes Mentje' ontdekken we dat het leven van een kat helemaal niet saai is. Integendeel! Wij ontdekken hoe de schrijfster op het idee gekomen is om een boek te schrijven over katten. Poes Mientje neemt ons mee op avontuur, via Breskens en Groede zelfs helemaal naar het wilde Tibet. Zij ontmoet onderweg allerlei vrienden. Ook een gevecht schuwt zij niet. Kortom: dit is een boek dat je gelezen moet hebben, want katten maken de gekste dingen mee. Iedereen die een kattenfreak is zal er steeds weer nieuwe ontdekkingen in doen. Deugd en ondeugd wisselen elkaar af. Het resultaat kan dan ook alleen maar een glimlach op het gelaat van de lezers zijn. Echt een boek voor jong en oud!

Over de auteur

Laurine Vandepitte (1952) werd geboren in Knokke(B). Na allerlei omzwervingen kwam zij 23 jaar geleden terecht in het Zeeuwse Breskens. Zij legde zich toe op het schrijven en tekenen. Daarnaast deed zij vrijwilligerswerk. Zij heeft altijd al, van kindsbeen af, een voorliefde voor katten gehad. Als goede natuurvorser bestudeerde zij het leven van deze dieren in al zijn facetten. Het kon dan ook niet uitblijven dat zij, met veel fantasie, een boek over deze wonderlijke wezens zou schrijven. Sprookjes zin geschreven voor jong en oud, vindt zij. Iedereen wil graag ontspanning, even de eigen zorgen vergeten en heerlijk wegdromen. De vrolijke avonturen van Poes Mientje nemen u dus mee naar allerlei plaatsen, waar u misschien nog niet geweest bent. Wat is er leuker dan 's avonds, voor het slapengaan, nog even een verhaaltje voor te lezen aan de kleintjes en daarna stiekem in je uppie verder te lezen in hetzelfde boek? De auteur hoopt dan ook vele lezers te bereiken met haar vrolijke verhaaltjes.

Productinformatie

ISBN
9789464501254 / 978-94-645-0125-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Poes Mientje liep zich al de gehele week te vervelen. Anneke en Miep waren namelijk een week op vakantie in Spanje. Hun ouders hadden ginds vrienden wonen. Buurvrouw Loes had hun mama beloofd om elke dag even bij Poes Mientje langs te zullen komen. Dat deed ze ook. Elke morgen -stipt om halfacht- zette ze in de keuken een schoteltje verse melk en wat water klaar voor de poes. Daarna vulde zij haar etensbakje met lekkere kattenbrokjes en maakte zij de kattenbak schoon. Poes Mientje vond de buurvrouw wel lief, maar toch mistte zij Anneke en Miep heel erg. Met hen kon zij immers zo heerlijk knuffelen en stoeien. Nu zij met vakantie waren had zij echter niemand om mee te spelen! Ondanks de vriendelijke aai van de buurvrouw, bleef Poes Mientje zich maar vervelen. Die zaterdagmorgen lette buurvrouw Loes even niet goed op. Toen de buitendeur even op een kier stond glipte Poes Mientje naar buiten! Ze kwispelde ondeugend met haar staart en rende als een gek weg, recht naar de haven. Daar lagen vele bontgekleurde vissersboten en wat verder een heleboel zeilboten. Poes Mientje liep meteen naar de grootste boot. Zij las op de boeg het woord: "Spanje". Ha , dacht de poes, met deze boot kan ik meevaren naar Anneke en Miep. Ze klom aan boord. Er lag een bruine jutezak op het dek. Ze kroop er snel in. Het was nogal donker in die zak, maar ook lekker warm. Poes Mientje voelde allerlei rare bobbels in die zak. Ze kon net goed zien wat die dingen waren maar ze was er niet bang voor. Van al dat rennen en zoeken was de poes erg moe geworden. Ze rolde zich knus in een bolletje en deed haar oogjes dicht. De boot begon te varen. Een paar uren later schrok Poes Mientje ineens wakker van een heleboel herrie.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Marie-Louise Gielis op 15-12-2021
Ik vind het boek verrassend, ondeugend, zeer gevarieerd ,fantasievol .. lijkt met een uitstekend voorleesboek voor kinderen . Ook mooie tekeningen .
Geschreven door Luc Lierman op 24-01-2022
Zeg nooit meer "Het is maar een kat, wat heeft die een herenleven, zeg, knusjes in haar mand...". Want dit boek vertelt je meeslepend, vol fantasie, in een bijzonder rijke taal avonturen, die je absoluut niet verwacht van je huisdier, dat jij meent o zo goed te kennen... Het is een boek, dat je zowel kunt voorlezen, als dat zich laat lezen. Een aanrader!