Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Karel Knaap
De terugkeer naar de Betoverde Vallei

Auteur

Patrick Gerits

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Karel en zijn tweelingbroer Cas lijken twee gewone middelbare scholieren met alle problemen die je op school kunt tegenkomen, zoals huiswerk, toetsen en vervelende docenten zoals Mevrouw Van Heineveld van Knackerbrodige Alpenmilk van dem Volle Melk.
Maar ze hebben een geheim. Een tijd geleden hebben ze een groot avontuur beleefd op een plek waar niemand van weet: de Betoverde Vallei.
Het begon toen de tweeling op slinkse wijze door de gemene Kawajagers, de half mens half stier wezens, teruggehaald werden.
Dit is pas één van de vele obstakels die de beide broers moeten overwinnen. Ondertussen lijkt iets boosaardigs met een enorme toverkracht steeds meer kracht te krijgen.
Kunnen Karel en Cas met behulp van hun Knapzakken dit avontuur tot een goed einde brengen?

Over de auteur

Patrick Gerits begon lang geleden de opleiding voor ‘meester’ voor de basisschool. In groep vier werd er veel voorgelezen. Patrick kwam erachter dat het veel leuker was om zelfbedachte verhalen aan leerlingen te vertellen. Deze verhalen moesten vol fantasie en magie zitten, waarin leerlingen heerlijk konden wegdromen.
Leerlingen waren hier zo enthousiast over, dat Patrick deze verhalen ging bundelen. Het werden verhalen die hij vroeger graag als kind had gelezen.
En zo werd Karel Knaap geboren!

Tegenwoordig geeft Patrick Gerits geschiedenisles op het voortgezet onderwijs. In dit boek over Karel en Cas is dan ook de geschiedenis diep verweven met de magie en fantasie.

Productinformatie

ISBN
9789464501353 / 978-94-645-0135-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
256
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Er scheurde een zwarte koets langs Wartje, Cas en Karel. De koets stopte en de twee zwarte paarden hijgden. Op de koets zat een man in een zwart kostuum met een zwarte monnikskap op. Voordat de drie in de gaten hadden wat er nu gebeurde, werden ze vastgepakt door Mengel en Bengel. De twee boeven hadden versterking gehaald en hadden hen gevonden.
“Laat ons los,” zei Karel.
“O nee,” zei Bengel, die Wartje vast had, Cas al in de koets gooide en daarna Wartje erbij gooide. Hij ging toen Mengel helpen met Karel.
Hij pakte nu de benen van Karel vast en met zijn tweeën gooiden ze Karel in de koets, met de woorden: “één, twee, drie, in diefsnaam!”
De twee boeven sloten de deur. Karel keek door het kleine raampje, dit ging allemaal wel erg snel! Wartje ging op de bank staan en keek ook door het raampje. Dit was de tweede keer voor Cas dat hij door deze twee schurken werd ontvoerd. Het werd er niet leuker op! Hij ging zitten en wreef over zijn kin. Hij maakte zo een smak in de koets, als hij het gevoel had dat hij bloedde. Gelukkig was dat niet zo.
“Wat gaan jullie met ons doen?” schreeuwde Karel.
“We brengen jullie naar de Zwarte Toren,” zei Bengel.
De twee boeven gingen naast de koetsier zitten. Deze trok aan de teugels en de zwarte paarden begonnen te lopen.
Karel keek Wartje en Cas aan.
“Zo komen we er ook,” zei hij toen.
Wartje knikte, maar was ongelooflijk bang.
Cas liet een lachje zien als een boer met kiespijn.
Na even gereden te hebben, trok de koetsier ineens fanatiek aan de touwen van de paarden om de koets tot stilstand te brengen.
“Wat is hier aan de hand?” zei Karel en keek uit het raampje.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek