Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Rouwreis naar Roma
Vervulde belofte maakt vrij

Auteur

Janneke Abma-Horjus

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Drie maanden voor het overlijden van haar echtgenoot Johan deed zij hem een belofte: “Ik geef mezelf, namens jou, op mijn vijftigste verjaardag een knalrode Vespa-scooter kado en rijd deze voor jou naar Roma.”

In haar eerste rouwjaar bleek deze belofte een vlag op de horizon. Na haar vijftigste verjaardag vertrok zij vanuit Drachten op haar nieuwe Vespa.

Het werd een avontuurlijke soloreis van negen weken met veel afslagen, confrontaties, ontmoetingen met andere mensen en vooral met zichzelf.


Over de auteur

Janneke Abma-Horjus (1966) is in 1988 getrouwd met Johan Abma (1962). Hij is de liefde van haar leven en samen krijgen zij twee zonen.
In maart 2014 valt op de dag van de atoomtop in Den Haag in hun gezin de bom wanneer Johan krijgt te horen dat hij een agressieve vorm van kanker heeft en niet lang meer zal leven. Een chemokuur zorgt voor verlenging en samen weten ze het leven en de liefde nog te vieren.
Tijdens het ziekteproces en haar reis schrijft Janneke in haar dagboek over haar gevoelens. In het boek weet ze haar rouwreis ervaringen en gedachtes samen te brengen door af en toe in de achteruitkijkspiegel van het leven te kijken om vervolgens weer gas te geven en te gaan op weg naar de stad van de Amor.

Productinformatie

ISBN
9789464501384 / 978-94-645-0138-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
208
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Door het panoramadak van onze auto schijnt een voorjaarszonnetje en ik kijk af en toe naar mijn lieve maatje Johan. Het is onvoorstelbaar nieuws waar wij mee naar huis rijden. De bodemloze diepte die ik op dit moment onder mij voel is gevuld met liefde en kracht. Een niet te beschrijven rust valt over mij heen met een diep gevoel van vertrouwen: ‘Wy rinne noait allinne.’ *

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Wim Drost op 27-12-2021
Bijzonder mooi beschreven reis van een heel dappere vrouw. Ik had het genoegen haar tijdens haar reis in Italie nabij Lucca te hebben ontmoet.
door Bernadette von den Benken op 29-12-2021
Een mooi boek waarin Janneke ons meeneemt in haar proces van rouwen én terugkijken.
Heel herkenbaar en ontroerend met een mooi advies voor de anderen:
"juist door over zijn leven te praten lijkt het soms dat hij niet dood is en ervaar ik het als troostend wanneer herinneringen worden gedeeld."
Dank je wel Janneke!