Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Oriënteren, netwerken en solliciteren voor strategen, managers en directeuren

Auteur

Klazina Oldenhuis

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De markt verandert voortdurend. Je solliciteert dan ook niet meer op rollen, maar op uitdagingen. Het is belangrijk dat je goed weet welke problemen je oplost. Die nieuwe baan komt je niet aanwaaien. Je moet er wel wat voor doen. Tips zijn welkom om een onderscheidend cv en LinkedIn-profiel op te stellen. En hoe verken je daarna de arbeidsmarkt? Wat zijn de verschillende netwerkstrategieën? Hoe helpt LinkedIn hierbij? Hoe kom je ertussen? Hoe voer je een onderscheidend sollicitatiegesprek? En ook interessant: hoe overtuig je de ander met je lichaamstaal? Dit boek helpt je met alle stappen in het proces. Zodat jij als winnaar uit het proces komt en die nieuwe baan aan jou wordt gegund.

Over de auteur

Klazina Oldenhuis (1974) komt uit het noorden van Groningen. Haar familie runde een bedrijf waar eigen landbouwmachines werden geproduceerd. Rond 1980 verdween, vanwege regelgeving, plotsklaps de Nederlandse afzetmarkt voor het bedrijf. Haar vader (uitvinder en commercieel directeur) besloot de wereld in te trekken om de machines te verkopen. Hij offerde zijn privéleven hier grotendeels voor op. Klazina maakte zo van dichtbij mee welke invloed disruptie kan hebben op een loopbaan en het gezin. Executives sturen nu bewuster op hun carrière. Klazina levert hier graag een bijdrage aan. Sinds 2008 begeleidt ze strategen, managers en directeuren op het gebied van hun loopbaan. Aandachtig, prikkelend, pragmatisch, no-nonsense en met veel succes. Nadat ze haar eigen visie en methodes jarenlang met succes heeft toegepast, besloot ze deze op te schrijven in dit boek. Zodat ook de lezers van dit boek een baan kunnen verwerven die het beste bij hen past.

Productinformatie

ISBN
9789464501476 / 978-94-645-0147-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
60
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Wil je gevonden worden door recruiters? Wil jij de absolute match zijn op een vacature die je op LinkedIn aantreft? Wil jij dat de recruitbot (van LinkedIn of van de organisatie) vervolgens aangeeft dat jij de juiste kandidaat bent? Zorg dan dat jouw profiel de juiste woorden bevat. Hoe check je dat nu? Op je LinkedIn profiel pagina klik je op je tekst “More” met de drie puntjes … Klik daarna op “Save to pdf”. Er verschijnt nu een pdf-document met je platte LinkedIn tekst. Kopieer je hele tekst. Plak deze vervolgens op een woordenfrequentieteller, bijvoorbeeld via www.woordentellen.be. Laat deze tool je meest gebruikte woorden aangeven. Voilà. Je hebt nu inzicht in je meest gebruikte woorden. Dat noemen we ook wel dominante ‘tags’. (Vergeet even de voor, het, een, de et cetera. Die worden toch niet gewogen).Wat zijn nu relevante tags die je in je profiel moet hebben staan? Tja. Welke aandachtsgebieden wil je in je nieuwe functie? Ik adviseer je om een aantal aantrekkelijke vacatures te onderzoeken op trefwoorden. En om deze terug te laten komen in je beschrijvingen. Ik noem een aantal willekeurige tags: digitale transformatie, transformatiemanager, change management, maatschappelijke opgave, publieke domein, talentontwikkeling, cultuur, operations, operational excellence, performancemanagement. Enzovoort. Wellicht twijfel je tussen de tags talent ontwikkeling en talent management. Google trends biedt de uitkomst om te kijken welke het meest wordt gebruikt. Je kunt beide vergelijken via www.google.nl/trends.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jeannine op 13-04-2022
Ik heb het met veel plezier gelezen. Ik was eerst van plan één hoofdstuk te lezen maar uiteindelijk las ik het in één ruk uit. Het is vlot geschreven, de voorbeelden maken het heel levendig en bovenal: zeer toepasbaar. Inmiddels heb ik ook een collega op basis van het boek een beetje op weg kunnen helpen in haar zoektocht naar een volgende stap in haar loopbaan. Kortom: ben er super blij mee!