Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Twee broertjes met één missie & Mijn kleine grote broer
Hé superheld, wat zou jij doen met jouw superkrachten?

Auteur

Liu, Dylan en Colin

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Twee broertjes ontdekken dat ze superkrachten hebben. Op een dag is de school gesloten, de broertjes gaan op onderzoek uit . Als ze erachter komen dat de school wordt gesaboteerd hebben ze samen een missie.

Ook tijdens het spelen komen de broers soms voor moeilijkheden staan. Grote broer maakt per ongeluk een toverdrank. Hij is zo klein geworden dat hij in de borstzak van kleine broer past. Gaat dit ooit nog goedkomen?

Over de auteur

Dylan en Colin Liu zijn twee broers uit Almere. Ook in het echt bezitten ze superkrachten: superlief, super creatief en superleuk. Ze zijn de beste vrienden van elkaar. Beide jongens houden van lezen. Toen Dylan in groep zes zat kwam hij daarom op het idee om een boek te schrijven, natuurlijk hielp Colin mee. Niet lang daarna kreeg Colin het idee voor hun tweede boek en mocht Dylan hem daarbij helpen. Met de superinzet van de twee broertjes en een beetje van mama is het hen gelukt de verhalen gebundeld uit te geven. Missie volbracht!

Productinformatie

ISBN
9789464501568 / 978-94-645-0156-8
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
10-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
74
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Als ik blijf staan en hij ziet me, zou hij mij oppakken alsof ik een knikker ben! Ik wil naar mijn broer toe rennen zodat mijn broer op mijn schouder kan gaan zitten. Dan kunnen we hier snel weg. Opeens vraagt hij mij telepathisch: ‘We gaan toch niet wegrennen, hè?’
‘Waarom niet?’ denk ik terug.
‘Dit kan toch niet alles zijn wat een reus groot maakt? Er moet iets anders zijn!’ denkt hij paniekerig naar mij.

Net op dat moment hoor ik: ‘Ik ruik kinderen!’ De reus staat op. De stoel schuift weg. Ik kan net op tijd wegspringen voordat de andere stoelpoot mij raakt. Ik kan geen Freeze doen en wegrennen tegelijk!

En dan sta ik oog in oog met de reus. Ik ren met mijn topsnelheid weg. Maar de reus maakt zulke grote stappen dat hij zo bij mij is. Ik moet zigzaggend rennen! Dan weet de reus niet waar ik heenga. Ik weet eigenlijk ook niet goed waar ik heen moet rennen. Ik kan mijn broer toch niet achterlaten? Maar mijn broer moedigt mij alleen maar aan: ‘Rennen, broertje! Maak je over mij geen zorgen!’

Dus ik ren. Nog sneller dan ik normaal doe. Eerst naar rechts, dan links, dan weer rechts en dan draai ik mij om en loop tussen zijn benen door. Net op dat moment doet mijn broer zijn handen naar voren en maakt de vloer nat.
De reus is zo hard bezig naar mij te zoeken dat hij het water niet ziet. Hij probeert zich om te draaien en glijdt uit. Met een harde knal landt hij op de vloer. Zou donder en bliksem veroorzaakt worden door vallende reuzen?

Veel tijd om hierover na te denken heb ik niet. Ik zie een kier in een muur en kruip erin. De reus kan er niet bij. Misschien ben ik hier wel veilig. Hier kan ik even op adem komen. Mijn hart bonkt zo hard dat ik denk dat zelfs Jacob mij horen kan.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door TMan op 30-12-2021
2 leuke verhaaltjes in 1
bundel.
Het is spannend en grappig en met leuke plaatjes.

Een aanrader als (voor)leesboek
door WYMok op 23-12-2021
Wat leuk geschreven en het is al een favoriete boek van de kinderen. Een aanrader!
door Jo Bovens op 23-12-2021
Mijn vrouw en ik vonden het een leuk boek en hebben het gekocht als Kerstcadeau voor onze 7-jarige kleinzoon.


door Rsvdark op 14-12-2021
Heel goed boek! Het zijn twee verhalen in een boek, en het is een aanrader