Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Versplinterd glas
Caleidoscopische terugblik van Massimo op zijn leven en dat van zijn moeder

Auteur

Salvatore Cantore

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De intrigerende zoektocht van een jongeman naar zichzelf en zijn familie. Sinds zijn vroegste jaren hangt er een raadselachtig geheim over zijn afkomst. Dat gaat gepaard met de maatschappelijke onrust van het midden en het einde van de vorige eeuw. Oorlog, veranderende waarden en normen, teloorgang van het vertrouwde en de drempel naar een ander tijdperk. Telkens ontdekt hij aspecten die weer een nieuw licht werpen op wat hem en met name zijn moeder in het verleden was overkomen. Niets weerhoudt hem op zijn tocht naar de waarheid.

Over de auteur

Salvatore Cantore, geboren 1941 in Italië, groeide op in Duitsland en vertrok 1968 naar Nederland. Gekscherend noemt hij zichzelf 'een Europeaan van het eerste uur!' Na de studie theologie en filosofie vertaalde hij samen met Jogchum Dijkstra (†2016) het standaardwerk van de yogafilosofie, de Sutra's van Patañjali uit het Sanskriet, en schreef hij meerdere oefenboeken over de yoga. Later werkte hij als docent bij de 'Akademie voor Ekspressie en Kommunikatie' in Leeuwarden. Na zijn pensionering ontwierp hij spellen en vertaalde gedichten uit het Italiaans. Sinds 2010 woont hij in Venlo, iets dichter bij het land van zijn wortels.

Productinformatie

ISBN
9789464501698 / 978-94-645-0169-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Mijn moeder is in alle staten. Ze heeft een brief uit Italië ontvangen. Ze moet iets ondertekenen, maar dat durft ze niet. Ze zegt: 'Als hij erachter komt waar ik woon, en dat weet hij nu, en als hij dan ook nog vrijkomt, zal hij mij vermoorden, en jou en je broer ook.' Ik begrijp niet waar ze het over heeft. 'Wie,' vraag ik, 'over wie heb je het?' 'Over mijn man,' zegt ze. 'Over mijn vader dus, maar die is toch dood?' zeg ik. 'Dat is je vader niet.' 'Hoezo niet?' Het begint me weer eens te duizelen.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Iris Honderdos op 17-06-2022
Een fascinerende reis, kriskras door het leven van een opgroeiende jongen en de gevolgen die dit heeft voor de volwassen mens die hij nu is. Pijnlijk helder beleef je momenten mee door de ogen van het kind en voel je door de machteloosheid, de boosheid en de onbegrepen wereld van de volwassenen een groeiende bezorgdheid en verlangen naar duidelijkheid en waarheid. Een boek vol pijn, maar ook troost en schoonheid. In één ruk uitgelezen.
door Hermen op 06-01-2022
Het is een prachtig boek geworden. Het heeft veel indruk gemaakt hoe de hoofdpersonen zo’n overlevingskracht hebben. Leven en opgroeien in een onveilige situatie en….zo liefdevol geschreven.
Een aanrader voor iedereen.
In het begin is het als lezer even wennen de ‘fragmentarisch’ geschreven hoofdstukken uiteindelijk wordt/is het één verhaal.
De titel ‘versplinterd glas’ is mooi gekozen.
Dit boek is een must have.
door Eltje op 04-01-2022
Een biografie lezen over iemand die al meer dan 40 jaar mijn vriend is, is een inkijk in zijn veelbewogen leven, zijn achtergrond, en zijn veelal geheime, innerlijke wereld. Een groot deel heb ik al een aantal jaren geleden mogen lezen. Nu ligt hier dus in de definitieve vorm en inhoud..
Literair gezien kan ik er daarom niets over zeggen, omdat ik teveel gebondenheid aan de schrijver ervaar.
Wel kan ik mijn persoonlijke ervaring geven:
De beschrijvingen treffen me opnieuw, ik wil dóórlezen om kennis te nemen van álles wat Salvatore beschrijft over zijn leven. Ik word verdrietig van het ervaren gebrek aan veiligheid, van de onvervulde verlangens. Ik vind het mooi om de dapperheid te lezen, waarmee de zoektocht naar zichtzelf gedaan is/wordt en liefdevol is beschreven. de solidariteit van het kind, dat zijn moeder altijd zal liefhebben, no matter what.