Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

VIER
Van die droomvakantie was al gauw niks meer over...

Auteur

Tirza den Boer

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Portugal, Praia de Areia Branca: Vier vrienden zijn op vakantie. Een droomvakantie. Tenminste voordat alles misging... Een avondje stappen in de club zou gezellig moeten zijn, maar dan verdwijnt Sanne opeens. Luuk, Tim en Lette zijn radeloos. Kunnen ze haar nog op tijd terugvinden? De volgende dag vinden ze een briefje op het kussen van Sanne. Zal hen hetzelfde lot te wachten staan? Wat is hier aan de hand? De zoektocht wordt een race tegen de klok. Wordt de vriendengroep weer herenigd? Is de vakantie nog te redden? Dit meeslepende boek blijft spannend tot de laatste bladzijde.
Vakjurygenomineerde
YO!
boek●goud 2021

Over de auteur

De 15-jarige Tirza den Boer zit in 5VWO op het Beatrix College. Ze woont met haar ouders, haar jongere zus en twee katten in Tilburg. Ze is dol op hockey en lezen. Vooral boeken van Maren Stoffels inspireerden haar om zelf ook verhalen te gaan schrijven. Het boek VIER is het tweede boek wat ze heeft geschreven, maar het eerste boek dat is uitgebracht. De personages uit dit boek zijn gebaseerd op de karakters van haar eigen vriendengroep.

Productinformatie

ISBN
9789464501759 / 978-94-645-0175-9
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
24-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
96
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Na mijn vijfde drankje begeef ik me richting de meisjeswc’s en geniet van de ruimte die ik opeens heb. Geen dansende mensen om me heen, de muziek van de DJ gedempt en ik heb het gelijk een heel stuk minder benauwd. Ik sluit me op achter een van de deuren en voel me opgelucht. Dat moment duurt echter maar eventjes. Ik loop de wc’s uit en kijk door de zaal, op zoek naar de rest, maar ik zie iemand anders… Helaas heeft God even geen medelijden en de man kijkt terug. Recht in mijn ogen. Ik voel mijn gezicht branden. Ik kan het niet zien, maar ik weet gewoon dat ik op het moment vuurrode wangen heb. Ik kijk wanhopig of ik Lette ergens zie. Niet dus… In een opwelling begin ik te lopen, ik beuk mensen aan de kant. Mijn hart klopt in mijn keel. Lette zegt altijd dat ik me er niks van aan moet trekken, maar het gaat automatisch. Ik knipper met mijn ogen als er een spetter bier in terecht komt en blijf staan om het eruit te wrijven. Dan ineens word ik van achteren bij mijn pols gegrepen. Mijn adem stokt en de sterke hand trekt me achteruit. Weg wan de mensen, weg van de muziek. In ieder ander geval had ik dat maar wat fijn gevonden, maar nu vind ik dit helemaal niks. Ik zie de mensen veranderen in stipjes. Ik raak steeds verder verwijderd van iedereen, van mijn vrienden. ‘Help! Iemand! Help me!’ krijs ik wanhopig. Ik ben al te ver weg. Voor me zie ik een deur dichtklappen. We hebben de club verlaten… Ik hoor gehijg achter me. Ik voel de warme adem in mijn nek en ik voel het kippenvel over mijn hele lichaam… Maar boven alles voel ik me onwijs bang! ‘Help! Hallo! HELP!’ Ik schreeuw de longen uit mijn lijf. Degene achter me drukt ruw zijn hand tegen mijn mond en ik krijg geen adem meer.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Sandra Hamers op 26-12-2021
Dit boek is vlot geschreven vanuit de gezichtspunten van de hoofdpersonen. Het is bloedstollend spannend en voortdurend wordt je meegetrokken in het verhaal om aan het einde geconfronteerd te worden met een enorme cliffhanger die ik in ieder geval echt niet zag aankomen. Spannend tot de laatste seconde!