Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De aandachtstrekker
Op de fiets naar Basel en van Berlijn naar huis

Auteur

Theo Vos

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Opeens was hij er klaar mee. Op de racefiets door Nederland vastzittend aan je pedalen en dus gooide Theo het roer om en pakt het voortaan anders aan. Nog altijd op de fiets maar nu met tent en slaapzak fietst hij door Europa. Doet zijn inkopen in kleine dorpjes en kookt dagelijks zijn geliefde pasta. Theo beschrijft de dingen zoals hij ze onderweg ziet op een vlotte en losse manier doorspekt met humor. Hij is niet bang om een praatje te maken en het geluk zit in kleine dingen, maar soms moet je er een paar honderd kilometer voor fietsen. Als je ergens nog nooit bent geweest kun je ook niet verdwalen is zijn motto, je kunt er hooguit langer van genieten.

Over de auteur

Theo Vos (1968) woont met zijn vrouw in Almelo en samen hebben zij drie zoons. Als beroepsmilitair heeft hij al veel van de wereld gezien, en op de meeste plaatsen zou je daar niet zo gauw een fietser tegenkomen. Theo kreeg de smaak van schrijven al vroeg te pakken, volgde een cursus en weet op een leuke manier zijn belevenissen over te brengen op de lezer.

Productinformatie

ISBN
9789464502374 / 978-94-645-0237-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-01-2022
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
76
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Het verlangen op een korte meerdaagse toertocht in eigen land nam toe, evenals de roep om avontuur. Friesland en de Friese meren werd mijn eerste doel. Er lag nog een antieke militaire puptent op zolder, die ik als actief dienende luchtmachtmilitair, ondanks meerdere oproepen, nooit had ingeleverd. Ook de ooit verstrekte slaapzak met slaapmatje kwamen nu eindelijk van pas en na een geslaagd weekend wist ik het zeker. Een geweldig gevoel van vrijheid overviel mij, het contact met de natuur, het contact met de elementen en het menselijk contact waren een cocktail aan ingrediënten die ik mij bijzonder goed liet smaken. Ergens in Friesland zag ik op een rommelmarkt zo’n volautomatische witte kalenderklok, waarbij behalve de tijd ook de dag en datum in het zwart worden weergegeven, die kon ik niet laten liggen en zou handig kunnen zijn voor mijn 84-jarige moeder. Eenmaal terug bij de fiets was het even puzzelen om die klok mee te krijgen, maar uiteindelijk is het mij gelukt. Met de racefiets was ik wellicht ook in het dorp terechtgekomen, maar was ik natuurlijk nooit afgestapt, en had ik er al helemaal niet aan gedacht om een wandklok mee te nemen, omdat dat simpelweg niet in het zakje achterop je koerstrui past. De kogel was door de kerk, wat wellicht voor iemand met een baan in het krijgswezen een ietwat vreemde uitdrukking is, maar u moet dit uiteraard louter spreekwoordelijk zien. Het werd Basel en vanaf nu kon ik mij concentreren op de route en de tijd die ik onderweg zou zijn. Ik ben geen type om een boekje te kopen, strikt de route te volgen om vervolgens in verslagen van anderen te kunnen lezen waar ik allemaal geweest ben. Ik wil nieuwe dingen ontdekken en mensen ontmoeten die niet gewend zijn aan een fietsende vakantieganger door hun dorp. Zwitserland ligt in het zuiden, dus heel de dag de zon heerlijk in het gezicht, wat een vooruitzicht!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Ron van de Klomp op 26-01-2022
Gelezen! Mooie trips, leuk geschreven en petje af, hij doet het maar even.
Het inspireert om dit ook eens te doen. Theo laat zien dat je kan genieten van de kleine dingen in het leven. En inderdaad op de fiets beleef je alles meer!