Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Oerdheks van Ameland
Een volksverhaal

Auteur

Tara van der Meij

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Rixt van het Oerd was een vrouw die in een hut van wrakhout op het Oerd op Ameland woonde. Ze sprak met niemand. Om te kunnen overleven zocht ze kruiden in de natuur en zodra het donker was, liep ze met een lichtje op het strand. Ze hoopte dan dat schepen verdwaalden en op het strand zouden aanspoelen, zo vond zij sieraden en andere bruikbare dingen. Op een stormachtige nacht strandde er weer een schip, plotseling zag ze iemand die ze kende…..

Over de auteur

Mijn naam is Tara van der Meij. Ik woon op Ameland bij mijn opa en oma.
Ik volg de MBO- opleiding verkoopspecialist BBL in Leeuwarden.
Naast mijn MBO- opleiding ben ik dagelijks te vinden bij de paarden.

Voor de middelbare school moest ik een Amelander product maken die nog niet bestond. Ik kreeg gelijk al het idee om een boek te maken, maar ik wist nog niet welk soort boek. Mijn lerares kwam met het idee om een boek over het verhaal van Rixt van het Oerd te gaan maken. Ik wist al snel dat ik van het verhaal een kinderboek wilde maken. Ik heb het verhaal speciaal voor kinderen geschreven, zodat ze alles kunnen begrijpen. Ik heb de tekst zo ingedeeld dat bij elk stukje tekst een plaatje kan, zodat het plaatje precies weergeeft wat er in de tekst beschreven wordt. Ik heb met plezier aan het boek gewerkt en ik hoop dat anderen het ook met plezier zullen lezen.

Productinformatie

ISBN
9789464502510 / 978-94-645-0251-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-02-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
44
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ze woonde helemaal op het oostelijke puntje van Ameland, op het Oerd. Niemand woonde daar, maar zij had er een hut gebouwd van wrakhout uit de zee.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Klaske op 01-03-2022
Wat een geweldig mooi en authentiek verhaal. Het kost je geen enkele moeite je in te leven. Schitterend geïllustreerd ook. Een pareltje van het mooie waddeneiland Ameland.