Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Wasmachine
Een fantastisch avontuur

Auteur

Else van Westreenen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
15 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een wasmachine, betovering, het land van Wafaa Mirana. De hoofdpersoon Tilla is een meisje dat zonder dit te vermoeden een bijzondere reis naar het land van Wafaa Mirana maakt. De bewoners van dit land vervullen haar met verbazing en ontzag: nakumi’s, konako’s, kasteri’s, gonzo’s, pakiri’s en fanamorg feeën, nooit eerder zag ze deze wezens. Magische krachten voeren strijd met elkaar. Grotten, meren, bos, licht en donker, sneeuwvlokken, donder en bliksem, Tilla valt van het ene avontuur in het andere. Verbazing, geluk, maar ook angst en spanning. Wat staat haar nog te wachten en hoe loopt dit avontuur af?

Over de auteur

Else van Westreenen is 11 jaar oud en woont met haar ouders, 2 zussen en broertje in Dalfsen. Else houdt enorm van dieren en spelen in de natuur met haar vriendinnen. Ze is sportief, creatief en ze heeft een rijke fantasie. Ze doet niets liever dan fantaseren en haar verhalen opschrijven. Sinds kort is ze ook begonnen met het schrijven van gedichten. Dat een van haar verhalen nu in boekvorm zal verschijnen is voor haar een droom!

Productinformatie

ISBN
9789464502695 / 978-94-645-0269-5
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
28-01-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
46
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ze begeeft zich in een hele andere ruimte. Het is er koud, heel koud, ijskoud. Het wordt er steeds lichter en ineens kan ze zien dat ze in een grot is. Een grote, koude, ijzige grot, waar je liever gewoon niet komt. En als je er komt trek je warme kleding aan. Tilla had een lila kort T-shirt aan en een zwart kort broekje van katoen. Als ze om zich heen kijkt ziet ze aan het eind van een lange tunnel een puntje licht. Ze kijkt in de verte en besluit in de richting van het licht te lopen. Ze loopt en loopt en langzaam komt er steeds meer licht. Het wordt zo licht dat ze zelfs de kleinste kristallen op de muur kan zien schitteren. Ze is met stomheid geslagen als er opeens een klein wezentje tevoorschijn komt. Het kleintje lijkt niet door te hebben dat Tilla daar staat, want het trippelt nietsvermoedend door. Totdat Tilla moet niezen. Ze probeert zich in te houden. De kriebel in haar neus wordt te groot en… HATSJOE! Het konijn kangoeroe wezentje (zo noem ik het) kijkt verschrikt op en net als het wil wegrennen bedenkt hij zich. Het wezentje schuifelt naar haar toe en doet zijn mond open om iets te zeggen, maar lijkt zich opeens te bedenken. Het wezentje steekt zijn behaarde handje uit en zegt plots: “Goedemiddag madam!” Het pakt haar hand en schudt die hard heen en weer. Het ziet er nogal zenuwachtig uit. “Wat brengt u hier?” vraagt het wezentje. “Wat bent u eigenlijk?” vraagt Tilla. “Ik ben een Konako,” antwoordt het wezentje. “Een wat?” vraagt Tilla verbaasd. “Een Konako!” antwoordt het wezentje nogmaals. Tilla kijkt naar het wezentje alsof het ineens elfenoortjes heeft gekregen. “Wat doe je hier?” vraagt de Konako aan Tilla. “Uhh, tja dat weet ik zelf eigenlijk ook niet,” antwoordt Tilla. Ze voelt een rilling door haar lijf heen trekken. De Konako loopt naar haar toe en tikt haar aan met zijn kleine behaarde handjes.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Thirza op 05-04-2022
Dit is zo'n geweldig boek!! Else is mijn vriendin. Door haar ben ik ook naar uitgeven aan het werken. Else ik ben je heel erg dankbaar