Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Regenboogkind
Voor alle kinderen met een eigen kleur

Auteur

Lianne Polling-Waninge

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Regenboogkind 

= Voor alle kinderen met een eigen kleur = 

Elk jaar ontdekt Regenboogkind nieuwe kleuren in zijn leven. Hij kijkt de wijde wereld in en leert wat de kleuren voor hem betekenen. Hij wil graag weten wie hij is. Door alle kleuren te verzamelen, komt hij erachter dat hij vooral mag zijn wie hij is! Wanneer hij bijna zeven jaar wordt wenst hij nog één kleur. Gaat hij deze kleur ontdekken?

Over de auteur

Lianne Polling (1983) is de oudste in een gezin van vier kinderen en groeit op in Hoogersmilde. Als kind wilde ze journalist worden en het boek Minoes, geschreven door Annie M.G. Schmidt, is één van haar favoriete kinderboeken. Tegenwoordig woont ze met haar gezin in Roden en geeft ze ruim 15 jaar les aan kinderen in het basisonderwijs. Het zijn de kinderen die haar meenemen in de hedendaagse fantasie en werkelijkheid. Ze weet hoe belangrijk het is om jezelf te mogen en kunnen zijn. Het zijn de kinderen die kleur geven in moeilijke tijden en laten zien hoe mooi de wereld is. 

Annemieke Waninge (1988) is samen met haar broer en ouders opgegroeid in Oosterbeek. Knutselen, tekenen en creatief bezig zijn was haar hobby. De boekenserie ‘Stap voor stap leren tekenen’ werden veelvoudig gebruikt. Ze leerde kennismaken met bewerken van materialen of uitvoeren van nieuwe technieken. Ze bezoekt graag workshops om hier meer over te leren. Ze woont samen met haar man in de Wijk en geeft sinds 2010 les in het basisonderwijs. De verwondering en positieve reacties die kinderen op creatieve lessen geven, zijn fenomenaal. Ze weet kinderen te enthousiasmeren en draagt haar creativiteit graag over.

Productinformatie

ISBN
9789464503036 / 978-94-645-0303-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-02-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
36
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 12
Inkijk pagina 16
Inkijk pagina 28

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Hennie op 18-03-2022
Kleindochter Kim 4 jaar zei, oma ik vind de regenboog mooi. Ik zei dat ik daar een heel mooi boekje over heb, helemaal doorgelezen en gekeken. Kinderen vinden zichzelf daarin. Mooi geschreven en prachtige illustraties.
door Lammie op 02-06-2022
Een heel mooi verhaal, waarin het lijkt of mijn oudste kleinzoon beschreven wordt, heel treffend!
door Marieke op 02-06-2022
We leven helaas nog steeds in een wereld waar bepaalde verwachtingen liggen als het gaat om kleur, roze is voor meisjes en blauw voor jongens. Waarom eten we bij een geboorte geen beschuit met alle-kleuren-van-de-regenboog muisjes?
Regenboogkind is een lief prentenboek voor jonge kinderen, met als statement dat ieder kind zichzelf mag zijn, alles is goed. Het gaat over een kind dat zichzelf leert ontdekken met behulp van de regenboogkleuren en hun betekenis. Het boek bevat prachtige tekeningen, waardoor het fijn leest en goed te begrijpen is. Absoluut een aanrader voor elk kind om het zelfvertrouwen een boost te geven.
Ik ben benieuwd wat onze dochter ervan vindt als ze wat ouder is, maar ik ben vooral benieuwd naar de boeken van Lianne die nog gaan volgen.
door Valesca op 03-06-2022
Dit boek is zo ontzettend mooi geschreven en de tekeningen maken het helemaal af. De belangrijkste boodschap is dat iedereen mag zijn wie hij/zij is, iets wat in de wereld waarin we nu leven helaas niet vanzelfsprekend is. Dat je respect voor elkaar moet hebben kan met behulp van dit boek op een mooie manier bij kinderen onder de aandacht gebracht worden. Een aanrader!