Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Dagboek uit Borneo
Een onvergetelijke reis door de regenwouden van Borneo

Auteur

Ton Vermeesch

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als liefhebber van de natuur is het altijd de grootste wens geweest van Ton Vermeesch om eens door een ongerept regenwoud te trekken. Zijn keuze is daarbij gevallen op Borneo. De ervaringen en indrukken die hij heeft opgedaan tijdens deze tocht waren enorm. Vooral het omkappen en verwoesten van het regenwoud heeft grote indruk op hem gemaakt. Met zijn camera, rugzak en notitieboekje heeft hij samen met enkele andere avonturiers dertig dagen door Borneo getrokken. Daarbij waren de ontberingen soms erg groot maar het was het waard. Alle indrukken heeft hij vastgelegd in ruim 1100 foto’s en beschreef hij in een dagboek. Hij hoopt met zijn boek een bijdrage te leveren aan het behoud van de regenwouden.

Over de auteur

Ton Vermeesch is al sinds zijn jeugd te vinden in de natuur. Geboren in Zeeland en op zijn dertiende verhuisd naar de bossen in Brabant. Hij begon in de fotografie als hobbyist maar is inmiddels uitgegroeid tot professioneel fotograaf. Hij heeft inmiddels diverse reizen gemaakt naar verschillende natuurgebieden over heel de wereld. De vele jaren ervaring in natuurfotografie staan garant voor prachtige foto’s van de ongerepte natuur. Daarnaast is het schrijven van verhalen een welkome aanvulling om tot een mooi geheel te komen. Woorden ondersteunen de foto’s en foto’s ondersteunen de woorden.

Productinformatie

ISBN
9789464503371 / 978-94-645-0337-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-02-2022
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
130
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Tussen al het groen bemerk ik plots een mooi klein wit bloemetje. Het valt meteen op, omdat het een klein wit pluizenbolletje is tussen alleen maar groen. Ik roep naar de rest van de groep dat ze even moeten stoppen maar ze horen mij al niet meer. Wat zal ik doen? Ook hier nog maar even een foto van maken of snel de groep op gaan zoeken? Ik besluit om snel even een foto te maken.
Het bloemetje zit ver tussen het gebladerte en het is moeilijk om er dichtbij te komen. Ik wring mij tussen de bladeren om er een close-up van te maken.
Maar zodra ik het bloemetje genaderd ben begint het ineens te bewegen. Het begint in de zon over een takje heen en weer te paraderen alsof het zich duidelijk voor mijn camera wil laten zien.

Het is helemaal geen bloemetje. Het is een beestje.
Het heeft paarse pootjes en lange witte tentakels op zijn rug. Ik raak er helemaal opgewonden van. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Voor ik aan deze reis begon heb ik mij goed voorbereid en ik wist dat je in de jungle vreemde beesten tegen kan komen, maar dit… Nee, dit had ik nooit verwacht.
Snel maak ik er genoeg foto’s van, bind een klein rood lintje aan een boom en ren daarna het woud in om de rest van de groep op te zoeken. Ik moet snel zijn want wie weet hoelang dit beestje daar nog zal blijven zitten en als ik het niet aan de rest van de groep kan laten zien zullen ze mij niet geloven tot de foto’s ontwikkeld zijn. De groep blijkt toch verder gelopen te hebben dan ik had verwacht. Na enig zoeken zie ik ze op dertig meter voor mij lopen. Om hun aandacht te trekken roep ik heel hard. Gelukkig, ze horen me. Opgewonden vertel ik hun mijn verhaal. Meteen draaien ze zich om en volgen me op zoek naar de plaats waar ik het beestje gezien heb.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek