Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Déjà vu
Rouw en depressie, mijn weg naar heling

Auteur

Martine Sels

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Déjà vu is een persoonlijk verhaal van de auteur die door de plotse dood van haar broer en neefje voor de tweede keer in haar leven wegzinkt in een depressie. Getriggerd door dit gebeuren komt haar verleden met geheimen, taboes en overbeschermende opvoeding terug naar boven. Ze krijgt een déjà vu gevoel dat haar laat zien waarom ze meer dan vijfendertig jaar later nog steeds worstelt met angst, schaamte en schuldgevoelens. Ze wil komaf maken met haar verleden om zo de onverwerkte thema's te helen. Dit kan ze door vanaf een afstand naar haar verhaal te kijken en te vertellen via de stem van haar personage, 'Sabine'. Een verhaal over depressie en zelfmoord(gedachten), dood, rouw, hooggevoeligheid en opvoeding, maar ook over dromen, hoop, geloof en liefde.

Over de auteur

Martine Sels is al vijfendertig jaar werkzaam in de zorg. Tijdens een intense periode van rouw en depressie stelt ze alles in vraag. Zo ook haar werk. Ze besluit om even afstand te nemen van haar werk en zorgverlof te nemen voor haar ouders. Na het recente overlijden van haar vader vindt ze eindelijk de moed om voluit te gaan voor haar droom en passies. Schrijven in combinatie met de stilte en de rust die ze vindt in de natuur is haar verhaal verhaal Déjà vu ontstaan. Het is nu of nooit, haar droom: 'Een boek' wordt het universum ingestuurd.

Productinformatie

ISBN
9789464503470 / 978-94-645-0347-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-02-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
154
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Een angstdepressie, het woord liet haar niet los, waar kwam dat dan van? Ze voelde zich machteloos. Het lag allemaal aan haarzelf, dat moest wel als niemand haar kon helpen, alleen zij wist het ook niet.
Ze stond voor het raam naar buiten te staren en wiegde zachtjes heen en weer toen er op de deur werd geklopt en Maaike, een jonge verpleegster van ongeveer haar leeftijd, binnenkwam. Ze kwam naast haar staan en zei zacht: “Sabine, je ouders zijn hier, wil je ze graag zien?” O God, haar hart begon als een razende te kloppen en ze schudde haar hoofd, het ging automatisch, tranen liepen over haar gezicht. “Sabine, waarom ween je nu, wil je ze echt niet zien?” Ze schudde haar hoofd. “Goed,” zei Maaike en ze ging de kamer uit. Toen ze even later weer binnenkwam stond Sabine nog altijd voor het raam. “Hier is je koffer met kleren,” zei Maaike.
“Zijn ze weg?” vroeg Sabine.
Maaike knikte en ging de kamer uit. Sabine liep naar de koffer toe en opende hem, er zaten nieuwe pantoffels en sokken in. Ze ging op de rand van haar bed zitten en keek naar de koffer, opnieuw liepen de tranen over haar gezicht. Wat was er toch met haar? Ze begreep het niet, ze had haar ouders al een week lang niet gezien of gehoord en nu was er de angst om hen te ontmoeten. Ze miste iedereen zo erg en toch wilde ze niemand zien. Ze hield het niet meer uit en voor het eerst liep ze de gang op en ging naar de living. Er waren veel nieuwe patiënten bij gekomen. Ze keek naar de tv zonder echt te weten wat ze zag en wachtte tot de avond viel en ze kon gaan slapen. Eenmaal in bed kon ze de slaap niet vatten, bang voor enge dromen en het constante gepieker dat haar hoofd deed bonzen, maakten dat ze pas tegen half vier in slaap viel.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Conny Ielegems op 24-11-2023
Het is al een hele tijd geleden dat ik het boek las, maar het blijft mij bij! Aangrijpend en inspirerend. Een echte aanrader!
door Annemie Beks op 17-04-2022
Een boek om over na te denken. Reëel uit het leven gegrepenen movoor heel veel mensen. Mooie schrijfstijl! Proficiat.