Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Levensbang

Auteur

Charlotte Van Looy

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘Levensbang’ is mijn zoektocht. Een vrijmoedig relaas vol dagboekverhalen. Over groot verdriet en nog grotere liefde. Over hoe ik leerde omgaan met mijn mama’s onomkeerbare keuze om onaangekondigd uit het leven te verdwijnen. Hoe ik, gesterkt door haar beslissing, op mijn beurt aan het leven begon te twijfelen. Hoe ik mezelf en mijn hele bestaan verloor. Hoe ik leerde loslaten en tegelijk ook leerde vasthouden. Hoe ik opnieuw leerde vinden en geloven. In de liefde, in het leven. Over hoe we na een intens verlies verder leven in een wereld die niet langer de onze lijkt. Hoe we onze eigen weg daarin kunnen zoeken en vinden. Hoe het onmogelijke toch mogelijk wordt gemaakt. Hoe hartverscheurend en helend dat tegelijk is. En zó de moeite waard.

Over de auteur

Charlotte Van Looy (°1992) groeit op met haar ouders en tweelingzus. Begin middelbare school ontdekt ze haar voorliefde voor literatuur en poëzie. Ze leest graag en ze houdt ervan om zelf creatieve verhalen te schrijven. Op papier kost het haar minder moed om zichzelf te durven zijn. Schrijven maakt deel uit van wie ze is. Op vijftienjarige leeftijd verliest ze haar mama aan zelfdoding. Jarenlang bergt ze haar verdriet diep in zichzelf op, alsook haar liefde voor het schrijven. Na een moeilijke weg herontdekt ze de kracht van taal. Hoe geschreven woorden de leegte kunnen vullen daar waar gesproken taal ontoereikend is. Hoe het schrijven helpt zoeken, helpt loslaten. Aangemoedigd door haar hulpverleners bundelt ze haar teksten in een boek, met de bedoeling anderen te ondersteunen. Ze hoopt op die manier een lichtje van hoop te kunnen schijnen op intens verdriet.

Productinformatie

ISBN
9789464503517 / 978-94-645-0351-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-02-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

ge·mis (het; o) 1 het niet (meer) hebben van wat je nodig hebt of graag hebt Ik houd het woordenboek stevig tussen mijn handen geklemd. Minutenlang staar ik naar de pagina die opengeslagen op mijn schoot ligt. Langzaam raken mijn vingers de zwartgedrukte letters. Ik had mijn mama inderdaad nog heel erg nodig, denk ik zacht. Ik klap het woordenboek berustend dicht en leg het netjes weer op zijn vertrouwde plek. Ik verstop me nog wat dieper in mijn veel te grote stoel. Ik had haar onnoemelijk graag, mijn lieve mama. Ik hield van haar met heel mijn hart. Weerzinwekkend is het, hoe het driftige monster in mama’s hoofd haar immer bezielde levensvreugde voorgoed te slapen wist te leggen. Onwerkelijk, hoe het haar ijzersterke drang naar het leven volledig wist te verscheuren en te verslinden. Duizelingwekkend, hoe het haar diepmenselijk verlangen om lief te hebben in korte tijd volledig wist te overschaduwen, opdat voor haar de zon nooit meer zou opkomen. Het is moeilijk te bevatten, hoe iemand die zo levensmoe is toch nog zoveel kracht vindt om de sterk vervlochten liefdesbanden die er onmiskenbaar zijn te doorbreken, en te kiezen voor een tegennatuurlijk pad weg van al datgene wat hem ooit zo dierbaar is geweest in het leven. Ik haal diep adem. Gemis nestelt zich in elke vezel van mijn zijn. De kleinste spleetjes, de grootste lege vlakken vult het met gemak op. Gemis zit aan het stuur, zorgt ervoor dat ik ontspoor. Mijn verdriet bepaalt mijn gehele verdere wereldbeeld. Het smukt mijn hart op met de verkeerde kleuren verf. Diepdonkere kleuren, in plaats van lichte. Even donker als het moet geweest zijn in mama’s hart. Het duizelt in mijn binnenste. Verdriet komt onophoudelijk uit mijn ooghoeken gerold. De onuitputtelijke tranenstroom kost me geen enkele moeite. Ik lijk er zelfs geen klein beetje controle over te hebben, alsof iemand in mijn binnenste eigenwijs besluit mijn traankanalen in alle hevigheid open te draaien, waarop de kraan stevig vastroest en de hele boel smetteloos overstroomt. Ik neem mijn dagboek uit de bureaulade en begin te schrijven.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek