Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Hand van Darwin
Het Ontstaan van het Geloof

Auteur

Luc Michielsen

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Waar komt God vandaan? Hoe zou het met God zijn? Hij die de hoofdrol speelt in het toneelstuk ‘Godsdienst’. Een publiekstrekker die de voorbije tweeduizend jaar volle zalen trok. Er was eens een tijd waarin God niet in de spotlights stond. Plots verscheen Hij in volle glorie op de bühne. Kwam Hij uit de lucht vallen? Wat was er eerst? Religie en daarna God? Welk mechanisme bepaalde de volgorde? Het Recht van de Sterkste? Hoe zou het trouwens met Darwin zijn? Is zijn theorie over de oorsprong van soorten van toepassing op het ontstaan van religie? Wat ooit met een verering van de natuur als Moeder Aarde begon, mondde uit in een aanbidding van een mannelijke God en zijn goddelijke Zoon. Hoe kon dat gebeuren? Toen God met luid applaus begroet werd, verdween zijn voorgangster de Moedergodin achter de coulissen. Men trakteerde de Grote Moeder op boegeroep en een fluitconcert. Voortaan moest Zij tevreden zijn met een klein bijrolletje. Wat had Zij misdaan?

Over de auteur

Luc Michielsen (1962) woont met zijn vrouw in ’s-Gravenwezel. Hij studeerde geschiedenis en katholieke godsdienst. De combinatie ervan bracht hem ertoe op zoek te gaan naar de oorsprong van de eeuwenlange allesoverheersende invloed van God op het leven van Jan en alleman. In zijn queeste naar de bron van religie bezocht hij vele boeiende archeologische plaatsen in Europa. En in een oude bibliotheek in Portugal gebeurde er iets merkwaardigs...

Productinformatie

ISBN
9789464503579 / 978-94-645-0357-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-03-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
166
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Darwin heeft het raadsel der raadselen, zo noemde hij het ontstaan van soorten, opgelost. Wat men voorheen gemakkelijkheidshalve aan God toeschreef, expliceerde hij aan de hand van evolutie. Er schreeuwt echter nog steeds een groot mysterie om opheldering. Waar komt God vandaan? De vraag is niet of ergens hoog in de hemel iets of iemand, die wij God noemen, over ons waakt maar hoe die daar gekomen is. Darwin verklaarde het bestaan van de vele planten- en dierensoorten met zijn evolutietheorie. Op dezelfde manier kunnen we het ontstaan van religie expliceren.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek