Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Nee, nergens om, maar om elkaar
Bijbels drieluik

Auteur

Roel Pomp

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Alles zou goed gaan: de woestijn een tuin vol rozen en brood voor iedereen. Het ging spoken, een giftige wind joeg door de wereld, het ging niet goed. De zon brak door de wolken, een vurige gloed van liefde en geluk, een korte tijd. Het licht werd gedoofd, een kruis, een kale boom in de winter. Alleen maar een glans in de verte, een stille hoop, aan de rand van de hemel. Een storm breekt los, alle goden worden verjaagd, de mens is vrij. De man wordt de baas, de witte, als een prins op een paard berijdt hij de aarde. Alleen maar een zachte stem voor de bedroefde: ik ben er. Sterk als een boom in de winter is mijn liefde, een kruis.

Over de auteur

Roel Pomp, 1932, was industriepastor bij Hoogovens, schreef over zijn ervaringen op de werkvloer het boek ‘Langs de rand van de kerk’. Over leven onder Duitse bezetting - zijn vader kwam om in een concentratiekamp - schreef hij verhalen voor zijn kleinkinderen, later uitgegeven als boek, ‘Stem in de nacht’. Hij was van 1982 tot 1997 verpleeghuispastor in Haarlem, publiceerde twee gedichtenbundels over liefde en rouw, ‘Oog in oog’ en ‘Kijkend licht’ en enkele bijbels-theologische boeken, ‘Huis van de armen’, Johannes vertelt over Jezus, en ‘Op de uitkijk, over voorgangers in het geloof uit Hebreeën 11. Dit nieuwe boek, ‘Nee, nergens om, maar om elkaar’ is een drieluik over bijbels humanisme in een inhumane wereld, joods, christelijk en seculier.

Productinformatie

ISBN
9789464503876 / 978-94-645-0387-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-03-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
178
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

(...)De Romeinen kwamen en werden de heersers van bijna de hele wereld voor zover toen bekend. In een uithoek van dat rijk, in Galilea, een landstreek in het noorden van het gebied waar het Joodse volk leefde, waar arme boeren en eenvoudige ambachtslieden woonden, liet op zekere dag een jonge, bewogen en charismatische man in het openbaar van zich horen, op de markt, in de synagoge, op pleinen en waar hij maar kwam. Hij heette Jezus, afkomstig uit Nazaret, een godvergeten dorpje van nog geen tweehonderd inwoners. Jezus zou nooit bekend geworden zijn, hoogstens bij een klein aantal volgelingen, als er na zijn dood aan zijn leven geen bijzondere betekenis was gegeven. Hij werd van alles: afstammeling van Abraham en van koning David, een tweede Mozes, de langverwachte Messias. Allerlei verhalen deden over hem de ronde over wie hij was en wat hij zei en vooral wat hij deed. Zelf had hij nooit een letter over zichzelf of over wat dan ook op papier gezet, anderen deden dat na zijn dood: dat hij door zijn optreden mensen hoop had gegeven op een veilig leven zonder honger en armoede; dat hij gezag had bij het volk en over de Naam sprak alsof die zijn vader was, met wie hij een intieme relatie had. "Hij leek zijn zoon wel," zeiden ze, "hij is de meest door de Naam bewoonde mens die ooit geleefd heeft. De vleesgeworden God." Het was al zo ingeburgerd om het woord god ook voor de Naam te gebruiken dat iedereen wel wist dat je er de Joodse God mee bedoelde, de metgezel van armen en van mensen in benauwdheid.(...)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek