Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

KUSt-Xperience
Beleef de kust van Walcheren met al je zintuigen

Auteur

Arjen Hartog

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Met het boek KUSt-Xperience beleef je de Walcherse kust op een wel heel bijzondere manier. Waarom? Wel, dit is niet zomaar een ‘leesboek’, maar een echt ‘beleefboek’ voor al je zintuigen.
Vogels van diverse pluimage leverden hun bijdragen aan dit unieke boek: onder meer een wetenschapper en een natuurgids komen aan het woord, maar ook een kok deelt zijn heerlijke gerecht. Een dichteres (Isabelle) verwoordde haar gevoel en een jonge zangeres (Noa) zingt en speelt ter illustratie een ontroerend lied over de Zeeuwse kust.
KUSt-Xperience is een zeer rijk, origineel en gevarieerd geheel geworden daardoor.

Over de auteur

Arjen Hartog is in het dagelijks leven docent biologie. Daarnaast is hij part-time professioneel natuurfotograaf en natuurgids. Hij woont zelf op Walcheren en kent het gebied dus op zijn duimpje. Als fotograaf en natuurgids struint hij vele jaren door de natuur in zijn vertrouwde Walcheren. Daarbij is de kust één van zijn meest favoriete plekken, want daar is altijd iets te beleven.

Productinformatie

ISBN
9789464503913 / 978-94-645-0391-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-03-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
124
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Een stormachtige zee is natuurlijk een prachtig fotografisch onderwerp. De hoge golven en het opspattende water vormen echter wel een hele uitdaging, niet alleen voor jezelf, om je staande te blijven, maar ook voor je apparatuur, waarmee je alles goed wil vastleggen. Als de aanrollende golven tegen een paalhoofd kapot slaan is dat één van de mooiste plaatjes die je kan gaan maken. Aangezien er genoeg paalhoofden op de stranden van Walcheren zijn is dat niet zo moeilijk. Je moet dan nog wel de beste plek bepalen om de meest spectaculaire beelden te krijgen. Deze is dan weer afhankelijk van de windrichting. Tweederde van de tijd komt de wind uit zuidwesten en dan en dan is kust tussen Westkapelle en Vlissingen de meest voor de hand liggende keuze. De golven zijn dan echter het minst hoog omdat er weinig aanlooplengte is voor de golven. Als de wind daarentegen uit het noordwesten komt, kan de golf over bijna de gehele Noordzee opstuwen. Dat geeft dus de hoogste golven. Daarom is het strand bij Domburg een geliefd strand voor surfers, daar zijn de beste golven. Bovendien zijn er paalhoofden en dit vormt een super combinatie voor fotografen. Als je echt de kracht van golven en water wilt weergeven kan je dat goed doen met een zeer korte sluitertijd. Hierdoor bevries je als het ware het beeld en krijg je de ‘losse’ waterdruppels in beeld. Gebruik bij een stevige tot harde wind wel een statief om bewegingsonscherpte te voorkomen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek