Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Welkom in de wedstrijd
Is sport in strijd met geloof?

Auteur

A.L.C. van der Cingel

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De twee vrienden, Ard en Ralf, zijn heerlijk aan het surfen op het nabijgelegen meer. Maar ze worden bekeken, gescout eigenlijk. Iemand van het Nederlandse team staat ze al een tijdje te observeren. Hij nodigt de jongens uit om een wedstrijd te surfen. Dat zagen de jongens wel zitten, maar wat houdt dat in? Voor Ard die uit een christelijk gezin komt, kan dat wel eens moeilijk zijn. Wordt er in de wedstrijdsport rekening gehouden met geloof? Zijn vriend Ralf kent het geloof niet. Maar juist door hem krijgt het verhaal steeds een verrassende wending, Doordat hij de daad bij het woord voegt laat hij zien hoe hecht de vriendschap tussen de jongens is.

Over de auteur

A.L.C. van der Cingel (1968) is in het dagelijks leven aannemer, hij is getrouwd met Mirjam en samen hebben ze drie kinderen en twee kleinkinderen. In november 2015 kreeg hij te horen dat hij de ziekte van Parkinson heeft. Dit was de aanleiding om een boek te schrijven over dat wat hem overkomen is, waar hij tegenaan loopt en vooral hoe hij hiermee omgaat. Vanaf dat moment is hij blijven schrijven waarbij hij op het spoor werd gezet door zijn zoon om eens een jeugdboek te schrijven, wat uiteindelijk Welkom in de wedstrijd is geworden. Geloof is een belangrijke factor in zijn leven, wat hij dagelijks ervaart door zijn ziekte. Vanuit dat perspectief heeft hij de christelijke boodschap in dit boek willen laten horen. Hij hoopt dat de jonge lezers op een ongedwongen manier gaan nadenken over dit soort vragen en dilemma’s waar ze nu of mogelijk later mee te maken kunnen krijgen.

Productinformatie

ISBN
9789464504033 / 978-94-645-0403-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-03-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
76
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ralf was de achtste starter en dus de eerste van de twee jongens. Ard was als een na laatste aan de beurt. Op deze manier kon hij zien hoe de anderen het er vanaf brachten.
De baan was ongeveer 500 meter lang, dus je kon goed op gang komen om voldoende snelheid te krijgen en dan proberen om met een topsnelheid het meetpunt zien te passeren.
“De eerste snelheden zijn binnen Ralf, ik zie 53 km, 49 km en 51 km, dat ligt in ieder geval dichtbij elkaar,” riep Ard opgetogen.
Inmiddels was Ralf aan de beurt. Hij stond klaar met het ‘woodboard’. Deze wedstrijd was ook gelijk een echte test voor de surfplank.
Drie, twee, een, go! Daar ging Ralf. Hij zorgde er eerst voor dat er voldoende wind in z’n zeil kwam en daarna vloog hij als een speer over het water. Hij kwam op volle snelheid langs de finish met als resultaat 63 km!
“Zoooo, wat een snelheid! Zo snel is nog niemand geweest, te gek, Ralf!” zei Ard. “Je had de vaart er goed in.”
“Ja, ik ging net zo snel als een raket. Dat betekent wat voor jou straks.”
Voordat Ard aan de beurt was, waren er weer een paar gefinisht. Er was echter nog niemand in de buurt van de snelheid van Ralf gekomen. Na een poosje was Ard aan de beurt. Hij had goed opgelet hoe Ralf het deed, dus ook hij trok het zeil direct flink in de wind en daar ging hij.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek