Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Litteken
Een pastoraaltheologisch onderzoek naar het zondeverstaan bij Dietrich Bonhoeffer

Auteur

Cor Bos

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Zonde: wat is het, hoe interpreteren wij het, en wat voor invloed hebben onze ideeën over zonde op ons huidige bestaan? Met deze specifieke invalshoek van de werken van Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer probeert de auteur deze vragen te behandelen, al dan niet te beantwoorden. Door de standpunten van Bonhoeffer te gebruiken en hier op uit te breiden met eigen interpretaties en interpretaties van gerespecteerde theologen en filosofen creëert hij een overwegende, gedetailleerd, maar vooral ook een overtuigend boek. De structuur is erg helder, wat maakt dat het doel van zijn schrijven niet verloren gaat in de grote hoeveelheid informatie. Maar laat ook goed zien hoe wij als mens onze ideeën over dit begrip in de praktijk (kunnen) toepassen dat spoort aan tot handelen.

Over de auteur

Cor Bos (1955) schreef dit boek ter gelegenheid van het afscheid als dienstdoende predikant en draagt het boek op aan de Hervormde gemeenten 's Gravenmoer en Benschop die hij als haar predikant mocht dienen. Van zijn hand verschenen diverse pastorale artikelen, boeken en publicaties over Bonhoeffer. Hij is lid van het Bonhoeffer Werkgezelschap Nederland.

Productinformatie

ISBN
9789464504064 / 978-94-645-0406-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-03-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
260
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het zondeverstaan van Bonhoeffer richt zich op angst als een gevolg van de zondeval waardoor mensen zich gevangen weten en niet vrij zijn. Angst is een gevangen vrijheid om mens te begrenzen, zodat hij niet vrij is. Bonhoeffer bespreekt verschillende pastoraaltheologische thema's, zoals angst voor de dood maar ook levensangst om nee te zeggen tegen het leven wanneer men zich schuldig weet en voelt. Deze angst ervaren we bij twijfel, in schaamte en seksualiteit die ons gevangen houden om niet in vrijheid te genieten van de gaven van God.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek