Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De betweter
Over dieet, sociale druk en sport

Auteur

Patricia de Heiden

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Rosa maakt nogal wat mee. De ervaringen van Rosa doen de schrijver steeds denken aan haar ervaringen met voeding en gezondheid. Zo is een dieetboek vol herkenning ontstaan, dat een glimlach op je gezicht tovert. Op een luchtige manier wordt je een hoop informatie voorgeschoteld, wat makkelijker te onthouden wordt door de belevenissen van Rosa. Gezondere keuzes maken blijkt opeens een stuk makkelijker dan je had gedacht.

Over de auteur

Patricia, de schrijver van dit boek, heeft Voeding en Diëtetiek gestudeerd. Daarnaast heeft ze vele wetenschappelijke artikelen gelezen over voeding en gezondheid. Niet alleen voor haar werk, maar ook voor de lol. Altijd blijven leren is belangrijk voor haar, evenals plezier maken. Dit lees je terug: ze houdt van mooie verhalen, grappige anekdotes en woordspelingen. Muzikaal is ze niet, maar ze kan als geen ander genieten van mensen die dat wel zijn. Ook beweging is belangrijk voor haar. Haar beste ideeën zijn op de fiets, in en rond Leiden, ontstaan.

Productinformatie

ISBN
9789464504101 / 978-94-645-0410-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-04-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
242
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Haar kleurrijke sjaal danste met de wind. De wind en haar sjaal, samen daagden ze het noodlot uit. Onbezonnen en roekeloos leidde de wind haar sjaal steeds dichterbij het gevaar. Blijkbaar is de wind op haar sjaal uitgekeken, want één duwtje en HAP... De tanden van het tandwiel zetten zich in de wol van haar vrolijk gestreepte sjaal. Haar geliefde sjaal, gebreid door Luuk zijn moeder met de restjes wol die ze nog had liggen. Terwijl dit drama zich afspeelde, was Rosa nergens te bekennen, ze vertoefde helemaal binnenin haar hoofd. Ze zag haar sjaal niet korter worden, voelde hem niet wegglippen van haar nek, hoorde het knerpende kauwen van het moordlustige tandwiel niet. Zelfs toen haar sjaal licht in haar nek kneep om haar aandacht te trekken, merkte ze niets. Ze fietste hard door, het tandwiel de energie gevend om zijn daad voort te zetten. Waar het tandwiel dan weer niet op had gerekend: zo'n sjaal valt niet te verteren. Het verzadigde wiel begon te schudden, raakte uit balans en viel van zijn plaats... NEE! Hier kwam Rosa pas in beeld. Ze zag wat voor gruwelijks zich vlak daarvoor had afgespeeld. Direct zette ze haar fiets op zijn kop en trachtte haar bontgekleurde sjaal streep voor streep uit de tanden van het wiel te redden. Tevergeefs. Eindresultaat: - Haar sjaal had diepe verwondingen doordrenkt met smeer - Het tandwiel was ontspoord - De bezitter van beiden stond bij de tram een traantje weg te pinken. Ben jij, net als Rosa’s tandwiel ook af en toe extreem hongerig? Er zijn trucjes om dit hongerige gevoel te voorkomen. Uiteraard worden deze trucjes in dit boek besproken.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Robbert Beurse op 16-04-2022
Originele combinatie van een dagboek, voedingstips en mythologie. Lees lekker weg en je leert er ook nog iets van. Voor alle leeftijden!
door Daphne op 18-04-2022
Geen alledaags boekje over voeding en bewustwording eetgedrag / lijnen. Leest makkelijk. Met veel inhoudelijke weetjes! Geschikt als je wilt afvallen.
door fam de Lange op 19-04-2022
Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in gezond leven zónder "te veel moeten": absolute aanrader ! De Luchtig geschreven, daardoor heel prettig & amusant leesbaar. Leuk om te geven - echt anders dan anders, ben benieuwd of er een vervolg komt !