Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mijn weg naar vrijheid

Auteur

Jari Mulder

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Voel jij je ook weleens bang, verdrietig of boos? Waarschijnlijk wel. Iedereen heeft zich namelijk wel eens zo gevoeld. En dat is ook helemaal niet erg. Het gaat erom hoe je hiermee omgaat. Joris en Sanne laten in hun zoektocht naar ware vrijheid hun veilige haven achter zich. Ze raken verzeild in een magisch bos waar overleden geesten wonen, het zielenwoud. In het zielenwoud beleven ze de grootste avonturen en leren ze hun angsten achter zich te laten om echte vrijheid te mogen ervaren. Zal het hen lukken hun angst voor het onbekende te laten varen om zichzelf vrij te kunnen voelen?

Over de auteur

Jari Mulder is leerkracht in het basisonderwijs. Dankzij het werken met vele verschillende kinderen ziet hij dagelijks om zich heen hoe kinderen denken, ervaren en handelen. Deze kennis neemt hij mee in zijn werk als schrijver. Jari Mulder: 'Kinderen zijn de grootste vrijdenkers op aarde. Hun fantasie en manier van denken, stelt volwassenen in staat zich open te stellen voor nieuwe ideeën en idealen. We kunnen nog een hoop van deze kleine mensjes leren.'

Productinformatie

ISBN
9789464504187 / 978-94-645-0418-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-03-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
144
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

De brug is gammel en kraakt nog erger dan voorheen. Voorzichtig zetten ze hun ene been voor de andere. De gaten tussen de planken zijn soms erg groot. Hierdoor moeten ze soms springen, maar telkens als ze dat doen, splijt het touw verder uit elkaar. Ze moeten dus erg oppassen. De overkant bereiken wordt nog een hels karwei.

Joris en Sanne zijn inmiddels halverwege. Het zweet staat hen op het voorhoofd, maar het belangrijkste is dat ze het eerste gedeelte goed zijn doorgekomen. Ze staan nu wel gelijk voor de grootste uitdaging. Er zit een groot gat tussen de plek waar ze nu staan en de volgende plank. Ze houden nog steeds elkaars handen stevig vast. Er zit niets anders op dan springen. Ook al weten ze dat dit echt gevaarlijk is. Ze buigen hun knieën en springen op. Op het moment dat ze in de lucht hangen, komt de wind onder de brug. Hierdoor schiet de brug een heel eind omhoog en vervolgens met volle vaart naar beneden. Als Joris en Sanne daar nog een enorme klap op geven door met zijn tweeën tegelijk te landen, breekt de plank en scheuren de touwen aan beide kanten af.

Gelukkig ziet Joris dit op tijd en grijpt het overgebleven stuk touw vast. De brug is nu in tweeën gespleten. De brug, en Joris en Sanne dus ook, kletteren met volle vaart tegen de rotsen. Ze zitten nu onder de schrammen en blauwe plekken. Maar desondanks hebben ze elkaar nog steeds stevig vast. Joris heeft nu met zijn linkerhand het touw vast en met zijn rechterhand Sanne. Het gewicht is erg moeilijk te dragen. Hij voelt de kracht in beide handen snel wegnemen. En zijn spieren beginnen te verzuren en erg te branden.

‘Dit gaan we redden!’ roept Joris in de richting van Sanne. ‘Houd vol!’

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Nova op 08-04-2022
Ik vind het een heel leuk boek, en mijn meester heeft het boek geschreven en voorgelezen.
door Margo op 08-04-2022
Het boek ziet er prachtig uit, met mooie illustraties van Bart Wassenaar.
Twee gekocht voor onze kleinkinderen