Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kleine Tjerk

Auteur

Mareike van den Dolder

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit verhaal gaat over Tjerk. Tjerk is een kleine muis. Iedereen weet dat muizen klein zijn, maar Tjerk was écht heel klein. Tjerk vindt het helemaal niet leuk om zo klein te zijn, maar zijn moeder leert hem dat ook kleine muizen groot kunnen zijn. Namelijk in hun daden. Als Tjerk dat ontdekt, beleeft hij de spannendste avonturen.

Over de auteur

…wie niet sterk is moet slim zijn, en als je echt iets wilt bereiken, dan lukt dat ook. Dit is de boodschap die, Mareike van den Dolder (1984) wil overbrengen met haar inmiddels derde kinderboek.

Productinformatie

ISBN
9789464504200 / 978-94-645-0420-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-07-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
60
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Dit verhaal gaat over een kleine muis. Zijn naam is Tjerk. Iedereen weet dat muizen klein zijn, maar Tjerk was écht piepklein. Tjerk vond het helemaal niet leuk om zo klein te zijn. Zijn broers, neefjes en zijn nichtjes waren allemaal groter. Zelfs de jongere zusjes van Tjerk waren groter. Zijn moeder vertelde hem elke dag dat ook kleine muizen groot kunnen zijn, namelijk in hun daden. Maar dat gaf Tjerk geen troost. Tjerk is altijd klein geweest. Zijn ouders gingen met hem naar de dokter, maar die wist ook niet hoe het kwam. Soms, heel soms wordt er een muis geboren die uitzonderlijk klein is. Dat overkwam Tjerk. Op school kon hij niet goed meekomen. Tjerk kon het schoolbord niet zien, omdat hij niet met zijn kop boven de tafel uit kwam. Schrijven was ook een hele uitdaging want Tjerk kon zijn potlood bijna niet vasthouden. Zijn pootjes waren domweg te klein. Als hij toch een keer antwoord wist op een moeilijke som en hij zijn poot in de lucht stak, was het vergeefs, juffrouw kon hem helemaal niet zien. In de pauze verstopte Tjerk zich meestal. Als hij iets vertelde begonnen de andere muizenkinderen meteen te lachen. Tjerk had nogal een hoge piepstem. Iedereen weet dat muizen piepen als ze praten, maar Tjerk had zo’n hoge piepstem, hij leek wel een fluitketel.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek