Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mind your head
ACT in het onderwijs

Auteur

Lesley Delwel

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het onderwijs is een van de beroepsgroepen met de meeste burn-outs. Dat is natuurlijk ook niet zo gek. Mensen die denken dat het onderwijs een makkie is, hebben totaal geen idee hoe onze banen/levens er uit zien. De waarheid is dat het onderwijs veeleisend en vreselijk zwaar kan zijn. Mind Your Head is gericht op docenten die hun baan af en toe moeilijk of zwaar vinden. Of misschien wel wat vaker dan af en toe. Het is een boekje dat heel veel praktische tips en tools geeft over hoe je ACT technieken in kunt zetten om op een andere manier naar je werk (en je leven?) in het onderwijs te kijken, waardoor je hopelijk weer meer uit jezelf en uit je werk kunt halen.

Over de auteur

Lesley Delwel (1984) is nu zo'n 16 jaar werkzaam in het onderwijs als o.a. Engels docente. Ze heeft op VMBO, Havo, VWO, MBO en HBO gewerkt, en is na de geboorte van haar tweeling ook als ACT coach aan het werk gegaan. Ze heeft een eigen bedrijfje dat Hey Mevrouw Delwel heet, waarin ze studenten en docenten begeleidt, en samenwerkt met scholen. Ze is altijd op kruistocht om het onderwijs beter te maken, en studenten en docenten meer headspace te geven.

Productinformatie

ISBN
9789464504347 / 978-94-645-0434-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-04-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
134
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

We gaan het vandaag hebben over waarden. En ik spring er gelijk in. Als alles mogelijk zou zijn, en je hoefde je geen zorgen te maken over redenen om iets niet te doen, hoe zou jouw leven er dan uit zien? Zou je nog steeds in het onderwijs zitten? In welke rol? Wie zou jij zijn als onderwijs-persoon, of juist heel erg niet als onderwijs-persoon?

We hebben het in het vorige hoofdstuk gehad over descriptoren, en het feit dat je jezelf een hoop regels oplegt om binnen die descriptoren te kunnen blijven, omdat we die als 'waar' hebben aangenomen. Deze keer gaan we het hebben over wat je graag zou willen als je niet binnen die descriptoren hoeft te passen. Oftewel, als jij je niet aan je zelfbedachte regels hoeft te houden, hoe zou je je leven dan indelen? Dit noemen we waarden.

Waarden zijn geen doel op zich. Bij waarden gaat het om de reis. Mijn waarde is bijvoorbeeld niet, 'ik wil succesvol therapeut zijn', maar 'ik wil graag meer verbinding met mijn collega's en studenten'. Of, 'ik wil graag een ander helpen fijner te leven'. Dit is namelijk op meerdere manieren te bereiken. Toen ik dat ging onderzoeken, bleek ACT docent/therapeut voor mij de goede richting te zijn. Een andere uitdaging die dezelfde waarde voor mij had, is de opleiding tot afdelingsleider gaan doen. Ik denk dat ik meer voor een ander en het onderwijs kan betekenen als afdelingsleider of coach. Maar voor hetzelfde geld was het iets compleet anders geweest. Jij kan precies dezelfde waarde hebben als ik, en we kunnen er beide een volledig andere invulling aan geven.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek