Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Te klein voor oorlog
De oorlogservaringen van de familie Gorter in Hilversum

Auteur

Wies Gorter

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In het midden van de oorlog werd ze geboren. Tweeëneenhalf jaar heeft ze meegemaakt van de oorlog, maar ze heeft er geen herinneringen aan. Wat gebeurde er in die eerste jaren van haar leven? Haar oudere broer en zus kunnen nog vertellen over wat ze meemaakten in die jaren. Over spanning en onzekerheid. Over de honger en de kou in die laatste koude winter van 1944-1945. Toch hadden ze de oorlog zonder al te veel kleerscheuren kunnen doormaken. Maar wat gevreesd werd, gebeurde. Plotseling en onverwacht. Een schok, die diep ingreep in het leven van de familie.

Over de auteur

Wies Gorter (Hilversum, 1942) studeerde biologie in Amsterdam en gaf daarna enige jaren les. Daarna, wonend met haar gezin in het Noord-Groningse dorpje Garnwerd, werd ze huis-, tuin-, en keukenbioloog. Strevend naar zelfvoorziening verbouwde ze groente en maakte ze brood, yoghurt, boter en kaas. Na haar scheiding werkte ze als educatief medewerker bij het toenmalige Nieuwsblad van het Noorden. Al sinds haar schooltijd schreef ze wel eens verhaaltjes; eerst vanuit haar fantasie en later meer over haar eigen leven. Na haar pensioen werd het schrijven belangrijker. Ze begon toen ook cursussen autobiografisch schrijven te geven. Haar eerste boek: De Houthakker, schreef ze toen ze tien jaar was. Het tweede boek verscheen op haar 70ste: De grond onder mijn voeten, een bundeling van verhalen over haar leven. In haar 80ste levensjaar is er nu haar derde boek. In dit boek beschrijft ze verhalen van familieleden over een deel van haar leven waar ze zelf geen herinneringen aan heeft: de Tweede Wereldoorlog.

Productinformatie

ISBN
9789464504453 / 978-94-645-0445-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-04-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
128
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Op een nacht, iedereen in huis sliep nog, was er gerommel en gedoe buiten op straat. Ons huis stond aan een pleintje met in het midden een klein plantsoen met twee grote platanen. Iedereen in huis werd er wakker van, behalve ik waarschijnlijk. Er waren mannen bezig om die platanen om te hakken. Dat was niet de afspraak: de mannen uit de buurt hadden afgesproken die platanen te sparen. Maar nu gingen Pa en Bert snel naar buiten en alarmeerden de andere buurmannen en zo hebben toch de omwonenden mee kunnen delen in de opbrengst. Ze zijn niet betrapt en het hout is verdeeld. Daarna zal er in alle achtertuinen nog veel gezaagd en gekloofd zijn.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek