Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Tafel van 7
Herinneringsverhalen uit een rijk verleden

Auteur

Fred Roozemond

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De titel van het boek ‘De tafel van 7’ vindt zijn oorsprong in een recreatiezaal van een bejaardentehuis. Hier zitten zeven bewoners die even genoeg hebben van bingo, knutselen, zingen in de kring enzovoorts. Het idee komt naar voren om elkaar om de veertien dagen een verhaal te vertellen over belevenissen uit hun verleden. Deze zeven verhalen hebben gevarieerde onderwerpen, plaatsen en landen van handeling. Ze zijn gerelateerd aan echte gebeurtenissen, maar door de auteur met een geromantiseerd en een avontuurlijk sausje overgoten. De verhalen zijn zelfstandig te lezen, waarbij het bejaardentehuis slechts een verbindende, maar amusante factor is.

Over de auteur

Fred Roozemond (1936) is getrouwd, heeft twee dochters, drie kleinkinderen en woont in Purmerend. Hij heeft deels een traditioneel en deels een veelzijdig leven achter de rug. Hierdoor kan hij vele verhalen uit eigen ervaring vertellen. Hij heeft een eigen, directe schrijfstijl die makkelijk te lezen is. Ook gaat hij sociaal maatschappelijke onderwerpen niet uit de weg en brengt deze op zijn eigen manier naar voren.

Productinformatie

ISBN
9789464504460 / 978-94-645-0446-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-04-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
90
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Hoe Wilbert en Heleen elkaar hebben leren kennen is ook wel leuk om even te vertellen. Een paar weken geleden op een prachtige zondag waren Wilbert en ik ook aan het zeilen op de Vinkeveense plassen en zagen wij midden op de grote plas een roeiboot van onze jachthaven eigenaar dobberen. Wij hadden een prima band met de eigenaar als vaste huurders van de zeilboten en leverden altijd aan het einde van de dag alles weer heel en schoon in. Wilbert en ik keken elkaar aan en dachten allebei hetzelfde ‘we brengen die roeiboot terug!’ We zeilden vlak langs de roeiboot en zagen tot onze verbazing een naakt meisje op de bodem van de boot liggen zonnen. Bij ons was 1 en 1 altijd 2, dus tosten we wie van ons ging overspringen met de smoes dat we dachten aan een losgeslagen roeiboot, die nu stuurloos ronddobberde en zo een gevaar voor de andere boten op het water opleverde. Ik verloor de tos, dus Wilbert moest springen. Ik stuurde de zeilboot langs de roeiboot, ging overstag en zeilde rustig half tegenwinds naar de roeiboot. Wilbert sprong over en hoorde ik meteen daarna een harde gil en scheldende woorden richting Wilbert. Ik hoorde iets van ‘of hij gek geworden was’ en ‘viespeuk’, maar ook de donkere rustgevende stem van Wilbert met onze smoes over een stuurloze onbemande of beter onbevrouwde boot en het gevaar daarvan. Al snel lag ook ik met de zeilboot langszij en raakte ik in gesprek met de nu in bikini geklede prachtige meid. Ze bleek Heleen te heten en ze was danseres bij de Blue Bell Girls in het Parijse Lido en ze was op vakantie bij haar ouders in Nederland. We brachten samen met Heleen de roeiboot terug en hadden nog een fijne dag met elkaar, waarbij de band tussen Wilbert en Heleen verder versterkte. Zo nu terug naar mijn verhaal.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek