Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Parabellum
Misdaadroman

Auteur

Dominique Berghmans

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Aan de vooravond van een grote fusie staan de zenuwen hooggespannen aan de lerarenopleiding in Heverlee. Wanneer de nieuwe onderdirectrice op gewelddadige wijze om het leven komt, lijkt het erop voor hoofdinspecteur Van Dale en zijn collega’s van de Federale gerechtelijke politie van Leuven dat de dader op de school moet gezocht worden. Maar dan wordt er opnieuw iemand vermoord en neemt de druk op de politie toe. Bestaat er een verband tussen de twee moorden? De klok begint te tikken voor Van Dale en het team van de Leuvense politie…

Over de auteur

Dominique Berghmans woont in Herent en werkt aan de lerarenopleiding van de U.C.L.L. in Heverlee als lector Frans. Ze studeerde Romaanse Filologie aan de K.U.Leuven. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen. Met deze misdaadroman maakt ze haar debuut.

Productinformatie

ISBN
9789464504583 / 978-94-645-0458-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-04-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
274
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

“Dus, waarom moet ik één van de belangrijkste wedstrijden van dit EK missen? Oh ja, nu weet ik het weer! Jij moest zo nodig je telefoon opnemen! En nog Chinese vrijwilliger spelen ook! Hoe kon je! Voor een keer dat we op tijd klaar waren!” mopperde Matteo Falcone, terwijl hij veel te snel de Koning Leopold III-laan indraaide vanuit de Naamsesteenweg.

“Iemand moest hier toch een kijkje komen nemen? En je kent Jacobs. Je kan veel zeggen van haar als onderzoeksrechter, maar niet dat ze niet grondig is. Als zij een reden zag om ons te bellen, dan zal die er wel zijn. En als Viaene het bovendien met haar eens is… Je weet goed genoeg hoe de commissaris is, en dat een verzoek van hem niet te negeren valt. Trouwens, wat is er zo belangrijk aan de wedstrijd van vanavond? Ik dacht dat jij een echte Italiaanse tifoso was? Die supporteren toch alleen voor de Azzurri?”

“Moet ik het nu nog eens uitleggen? Ik ben zowel Belg als Italiaan, en bovendien Limburger. Dat geeft me dus het recht, nee de plicht zowel Italië als België te volgen. En Racing Genk natuurlijk.”

“En als België tegen Italië speelt? Wat doe je dan?”

“Als je me echt doet kiezen? Dan toch het moederland, hoor.”

Van Dale lachte. Hem kon het voetbal gestolen worden, maar ook hij had wel wat anders gepland voor vanavond: een lekker koel glas Chablis, in de schaduw van de treurwilg in zijn tuin, met een CD van Sonny Rollins in zijn oren. Chinese vrijwilliger spelen voor Jacobs was inderdaad niet zijn beste ingeving van de dag geweest.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Anja Vandeputte op 26-07-2022
Spannend verhaal met een toch wel wat onverwacht einde. Ideale vakantielectuur, maar let op, eenmaal je eraan begint, ga je willen doorlezen tot het einde.