Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Genderidentiteit gezocht
De zoektocht van een transgender persoon

Auteur

Nevin Teunissen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
15 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In de gedichtenbundel ‘Genderidentiteit gezocht’ staan voornamelijk veel fantasiegedichten, maar ook autobiografische gedichten die je kennis laten maken met de auteur van deze bundel. Maar wat deze gedichtenbundel het leukste maakt, is dat er ook gedichten in staan die nog verwerkt moeten worden in (korte) fantasieverhalen, of die al in fantasieverhalen staan. Er is een mooie balans tussen fantasie- en autobiografische gedichten. En sommige van deze gedichten zijn geïnspireerd door verschillende fantasiefestivals waar de auteur van deze bundel is geweest.

Over de auteur

Nevin Teunissen identificeert zichzelf als (transgender) Man. Het schrijven van gedichten heeft Nevin geholpen bij het begrijpen van zijn PDD-NOS (vorm van autisme) en zijn eigen genderidentiteit, en gaf zodoende meer rust in het hoofd. Nevin hoopt met deze bundel mensen te helpen die met hetzelfde worstelen, maar vooral te laten zien dat het jezelf ‘anders’ voelen niet vreemd of raar is. Nevin begon met schrijven toen hij op de middelbare school zat, daarna heeft hij een poosje niks meer geschreven, en begon hij mee te doen met schrijfwedstrijden. Daardoor is zijn liefde voor verhalen en gedichten schrijven weer begonnen en deze gedichtenbundel is daarvan het resultaat.

Productinformatie

ISBN
9789464504903 / 978-94-645-0490-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-04-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
44
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Hoi, vreemde

Hoi, vreemde in die winkelruit. Jij, die daar zo eenzaam en alleen voor je uit loopt te staren. Wat is jouw verhaal? Wie ben je? En waarom kijk je me zo zielloos aan? Alles aan je is emotieloos , van je haarwortels tot het puntje van je tenen. Toe, zeg mij eens vreemde: wat maakt jou nu echt blij? Hoi, vreemde in die winkelruit. Ik denk dat ik je antwoord al wel weet. Die mooie bijna elf-achtige oude taal, die vrolijke muziek met dat vrolijke kleine fluitje. De natuur en de mythologie, alles spreekt je aan. Helaas ben je maar één keer in een land geweest waar ze nog die mooie taal spreken. Het liefst wil je ook naar die andere landen waar ze die mooie elf-achtige taal spreken. Hoi, vreemde in die winkelruit. Eigenlijk ben je een vreemde in je eigen land. De natuur, de ‘mythologie’, die saaie taal met diezelfde saaie muziek. Het doet je helemaal niets. Hoi, vreemde in die winkelruit. Eigenlijk ben je niet zo vreemd. Sterker nog, ik ken je maar al te goed! Die vreemde in die winkelruit. Dat ben ik zelf!

Onzeker

Ik ben onzeker, over mijzelf. Niet over hoe ik me kleed of mijn genderidentiteit. Maar over die hele lange wachtlijst waar ik op sta, over mij eigen gedachtes. Over hoe anderen mij zien of gaan zien, of mijn familie en vrienden mij nog wel mogen als ik eindelijk mag beginnen met mijn reis om mijn ware zelf te worden. Want ik weet, de wereld is har, zeker voor transpersonen en iedereen die anders is. Deze onzekerheid mag niemand voelen, daarom bestaat onzekerheid niet in mijn ideale wereld. Daar mag iedereen leven zonder onzekerheden, daar mag iedereen zichzelf zijn!

Ode aan de mythische zeewezens

Donkere kraaloogjes turen in de diepte van de oceaan. Wat houden die donkere ogen in de gaten? De onderkant van een groot zeilschip. Donkere kraaloogjes turen in de diepte van de oceaan. Wachtend tot er eventueel iets mis kan gaan. Donkere kraaloogjes turen in de diepte van de woeste en ruige oceaan. Nu moet er wel haast iets misgaan! Acht super grote tentakels en een gigantisch hoofd, rijzen uit de oceaan omhoog en klampen zich vast aan het zeilschip. Donkere kraaloogjes turen tevreden in de diepte van de eens zo ruige en woeste oceaan. Acht grote tentakels en een groot hoofd. Wachtend tot er weer iets mis zal gaan.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Anthoiny op 22-03-2023
Ontroerende gedichten!