Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Is het scheppingsverhaal Genesis het verhaal van de Schepping?

Auteur

Wim Hage

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op de eerste Dag van de Schepping schiep God het licht, op de vierde Dag zon en maan -Genesis 1: 3 en 14. Dat kan niet, zeggen wij nu. Maar 2500 jaar terug - toen men nog veel dichter bij de natuur leefde - hebben mensen toen ook al niet gezegd dat het niet kon? De Scheppingsverhalen moeten niet gelezen worden als ‘natuurlijke historie’: het is geloofsgetuigenis dat de godsdienst van destijds wilde bestrijden! De Zon - alom aanbeden als de god die voor licht en warmte zorgt; Baäl en Astarte, goden van groei en jong leven: ze worden hier bestreden door de toenmalige ‘vrijzinnige’ profeten als niet bestaand - hoogstens gezien als dienaren van God, de Schepper. Alles van vroeger, toen men nog in ’goden’ geloofde? Zo lijkt het wel, maar is het niet! De Genesis-verhalen zijn van alle tijden, ook die van ons.

Over de auteur

Willem Hage is geboren in Yerseke, getogen in Dordrecht, theologie gestudeerd in Amsterdam (UvA), Hervormd Predikant in o.m. Friesland, Suriname, Leens c.a., Middelburg, Neede. Woont nu in Dronten -’parel van Flevoland’, middelpunt van Nederland.

Productinformatie

ISBN
9789464504910 / 978-94-645-0491-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-04-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
84
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

De eerste hoofdstukken van het boek GENESIS:
Gewoon het soort verhalen dat destijds bij de volken rondging over het ontstaan van hemel en aarde, van planten, dieren en mensen?
Daar lijkt het op, maar bij nadere beschouwing blijken die eerste hoofdstukken juist niet zo’n verhaal te zijn.
Genesis is bestrijding van deze verhalen en wil duidelijk maken, dat de godsbeelden achter de volkse mythologieën achterhaald zijn -toen al!
Het lezen van de eerste hoofdstukken vanuit de tegenstelling tegenover die toenmalige mythologieën is onthullend -ook wat betreft een aantal huidige denkbeelden.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek