Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Chatelmo, het ellendige spook

Auteur

Regina Vilaça

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
15 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Chatelmo is een spook dat er erg veel geniet van mensen te doen schrikken en zijn kameraden te plagen. Wegens zijn plagerij werd hij dakloos. Voor een spook is het niet eenvoudig een geschikt huis te vinden.

Over de auteur

Regina Vilaça is in Pernambuco geboren, een provincie in het noordoosten van Brazilië waar vroeger veel suiker werd gemaakt. Als kind heeft ze meermaals in de ruïne van een groot huis van een inactieve suikerrietplantage gespeeld, toen ze op bezoek ging bij haar grootmoeder. Chatelmo was al in die tijd een ellendig, maar grappig spook in haar verbeelding.

Sadrie Alves is een tekenares met Braziliaanse en Belgische roots. Zij is in Brasília geboren, de nieuwe hoofdstad in het hartje van Brazilië. Sadrie tekent al sinds ze een potlood vast kan houden.

Productinformatie

ISBN
9789464505139 / 978-94-645-0513-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-05-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
32
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

In de buurt van het verlaten huis van de oude suikerrietplantage werd Chatelmo befaamd. Over hem vertelden ze fantastische verhalen. Verhalen die zelfs het haar op de tenen deden huiveren. Sommige waren verzonnen en sommige waren echt, zoals het verhaal van Peter van den Roek. Dat was een jongen die de faam van Chatelmo durfde uit te dagen. Hij deed een weddenschap. Hij wedde dat hij een nacht zou doorbrengen op de weg die naar de verlaten suikerrietplantage leidde.

Peter had zich bewapend met een kapmes en een stok. Hij nam een gevouwen deken mee in zijn fietstas. Chatelmo wachtte tot Peter zijn fiets tegen een boom stak en de deken netjes op het gras uitvouwde. Nog voordat Peter ging zitten, blies Chatelmo de deken weg. Peter spreidde hem weer uit, maar hij werd opnieuw weggeblazen. Drie keer, vier keer en Peter verloor zijn geduld, nam de stok en sloeg hard op de deken die niet reageerde.
Ondertussen bracht Chatelmo Peter zijn fiets ten val. Peter liet de stok los en trok het kapmes uit zijn riem. Hij riep: “Kom op jij, kom op! Als je een man bent, kom maar vechten!”
Toen verscheen Chatelmo met een afgrijselijk gezicht en begon rond Peter te vliegen en te huilen met een gapende zwarte mond.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Nicoleta B. op 26-05-2022
Een heel mooi verhaal!