Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Gods uitverkoren volk
Beloofd aan Israël, vervuld door Christus voor alle volken in de ene katholieke Kerk

Auteur

A. Blake White - Vertaling door Steven Paas

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In dit rijk gedocumenteerde boek bespreekt de Amerikaanse predikant Blake White de verhouding Kerk-Israël aan de hand van relevante Schriftgedeelten uit het Oude en het Nieuwe Testament. Daarbij legt hij volle nadruk op de nieuwste en meest stralende gestalte van het verbond van Gods genade die we in Jezus Christus hebben. De reden waarom ik het boek vertaalde is dat White heel bekwaam en duidelijk wijst op de unieke betekenis van Christus voor het verstaan van Gods beloften voor alle volken, inclusief Israël, en voor de Kerk.
Dr. Steven Paas, theoloog, publiceert over kerkgeschiedenis, en de verhouding Oude en Nieuwe Testament met het oog op de zending.

Wow, dit is een boek waarin je steeds verder wilt lezen - omdat je gegrepen raakt door hoe in verschillende Bijbelboeken de relatie tussen Israël en de Kerk uitgewerkt wordt. Het boek leest heel gemakkelijk - als een spannend exegetisch reisverslag! En er zijn gedegen voetnoten voor wie meer wil. Het lezen heeft mijn geloof goed gedaan. Want het onderwijs van Jezus en Zijn apostelen geeft de juiste blik waarmee het Oude Testament te begrijpen is. Een prachtig boek - want bovenal krijgt Jezus de centrale plaats!
Drs. Bernard Terlouw, predikant Protestantse Gemeente van De Westereen - oud-directeur Chr. Hogeschool De Wittenberg.

Aanbevelingen
-Bob Wielenga, ‘Mattheüs over Israël en de kerk’, in OnderWeg, 9-6-22 (https://www.onderwegonline.nl/20936-matteus-over-israel-in-de-kerk)
-Bob Wielenga, ‘Paulus over de kerk en Israël, in OnderWeg, 23-6-22 (https://www.onderwegonline.nl/20964-paulus-over-de-kerk-en-israel)

Over de auteur

A. Blake White is predikant in de South Side Baptist Church van Abilene, Texas, USA, Master of Divinity (Southern Baptist Theological Seminary, 2010) en Master of Theology (Southwestern Theological Seminary, 2012). Behalve dit boek publiceerde hij o.a. What is New Covenant Theology (2012), Missional Ecclesioloy (2013), The Imitation of Jesus (2014).

Productinformatie

ISBN
9789464505283 / 978-94-645-0528-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-04-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
116
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek