Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wat is het leven nog waard dan?
De hamvraag wanneer je in contact komt met jong-dementie

Auteur

Cindy De Backer

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In Wat is het leven nog waard dan? vertelt Wendy het verhaal van haar grootmoeder Francine die op 67-jarige leeftijd sterft door jong-dementie. In haar laatste levensfase overschouwt Francine de vele gebeurtenissen uit haar leven en worden een aantal thema’s kort aangehaald die ook vandaag de dag nog heel actueel zijn.

Over de auteur

Cindy De Backer schreef eerder de gedichtenbundel Een ongelijke strijd. Hierin heeft ze de strijd van haar eigen moeder tegen dementie neergeschreven in gedichten. Via dit kortverhaal Wat is het leven nog waard dan? laat ze Wendy haar grootmoeder Francine eren, door de vele herinneringen en verhalen van haar familie te bundelen zodat het onderwerp (jong-)dementie zeker niet vergeten wordt. De hoop en het vertrouwen blijft, dat onderzoekers de juiste medicatie vinden om dit onomkeerbaar aftakelingsproces te vertragen en zo terug meer zin aan het leven te geven voor de mensen die ‘geleefd’ worden door deze ziekte.

Productinformatie

ISBN
9789464505313 / 978-94-645-0531-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-04-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
52
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Het is inderdaad goed geweest. Niet goed in de zin van een lang, mooi en gezond leven, maar goed in de zin van: het strijden hoeft niet langer te duren. Het vechten is voorbij. Goed in die zin, dat haar kinderen en kleinkinderen verder kunnen met hun leven en dat haar man eindelijk z’n rouwproces dat al maanden geleden startte, kan afronden. Ze zucht, nog één keer en denkt op dat moment: dit was mijn leven.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek